BL - Bajernov oporavak, Dortmund siguran, Leverkuzen baš ubedljiv

Autor: Darko Mitrović
subota 18.04.2015.
17:35
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u današnjim, popodnevnim mečevima 29. kola Bundeslige. Aktuelni šampion se vratio u pobednički ritam posle bolnog poraza od Porta u Ligi šampiona.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Poraz u Portugalu nije poremetio šampionski ritam Bajerna u Bundesligi. Ekipa Pepa Gvardiole danas je kao gost slavila u Hofenhejmu, rezultatom 2-0.

Bavarci ponovo nisu bili kompletni, ali nisu dozvolili iznenađenje. Za treći uzastopni trijumf u Bundesligi danas se pobrinuo Sebastijan Rode, koji je u 39. minutu, na asistenciju Levandovskog, sa nekih petnaestak metara poslao loptu u mrežu - 0:1.

Činilo se da će taj rezultat ostati do kraja na snazi, ali je u nadoknadi vremena, Bek autogolom postavio konačnih 0-2.

Golove za pobedu Bajerna možete da pogledate OVDE.

Za to vreme, Leverkuzen je na svom terenu deklasirao Hanover sa 4-0 i dodatno se učvrstio na trećem mestu na tabeli.

Toprak i Brant su u prvom poluvremenu ''načeli'' goste, a u nastavku su ih dotukli Papadopulos i Kisling, za konačnih 4-0.

Siguran na svom terenu bio je i Dortmund, koji je posle prvog poluvremena bez golova, u nastavku stigao do ubedljive pobede nad Paderbornom - 3:0.

Vođstvo ''Milionerima'' doneo je Mhitarijan, posle odličnog centaršuta Obamejanga sa desne strane u 48. minutu, da bi samo sedam minuta kasnije, Obamejang, uz asistenciju upisaop i pogodak za 2-0.

Tada je sve praktično bilo rešeno, a do kraja je Kagava stavio tačku, za konačnih 3-0.

Nevena Subotića nije bilo u timu Dortmund, a na klupi se pojavio ''zaboravljeni'' Miloš Jojić, koji međutim, nije dobio priliku da zaigra.

Herta i Keln su igrali bez golova, a uz Bajern je jedinu pobedu od gostiju ostvario Majnc, koji je, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Okazakiju, slavio sa 3-2. U domaćem timu je od prvog minuta nastupio srpski štoper Stefan Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke