BL - Bajernov furiozni finiš, preokret Lajpciga, Šalkeu samo bod

Autor: Darko Mitrović
subota 21.12.2019.
17:29
Izvor: Sportske.net

Popodne u Bundesligi bilo prilično zanimljivo, finiš odlučio mečeve u Minhenu i Majncu.

Beta/Matthias Balk/dpa via AP
Beta/Matthias Balk/dpa via AP

Povezane vesti

Posle dve uzastopne pobede u prethodna dva kola, Bajern je večeras imao priliku na svom terenu da se uoči zimske pauze dodatno približi vodećim ekipama na tabeli.

Volfsburg je na ''Alijanc Areni'' pružio odličan otpor, dugo je mreža gostiju ostala netaknuta, ali u 86. minutu, na asistenciju Tomasa Milera sa desne strane, 18-godišnji holandski fudbaler Džošua Zirkci postiže ključni gol za Bajern na ovoj utakmici - 1:0.

Sve se dogodilo samo tri minuta pošto je mladi Holanđanin ušao u igru umesto Kutinja.

Od tog trenutka, ''Vukovi'' su potpuno pali, pa je Bajern već u 88. minutu duplirao prednost posle munjevite akcije, koju je na asistenciju Levandovskog završio Gnabri, postavivši konačnih 2:0.

Za to vreme, Lajpcig je pred svojim navijačima savladao ekipu Augsburga sa 2:1 i probio se na lidersku poziciju, bar na par sati dok Menhengladbah ne odigra svoj meč protiv Herte u Berlinu.

Utakmica nije dobro počela za Lajpcig, jer je Augsburg  poveo već posle osam minuta igre, golom Niderlehnera.

Njihovo vođstvo trajalo je čitavih sat vremena, do 68. minuta, a onda počinje preokret favorizovanog domaćina. Tada je Lajmer doneo izjednačenje Lajpcigu, a za vođstvo se pobrinuo Patrik Šik, dvanaest minuta kasnije.

Sve dileme oko pobednika je u finišu meča otklonio Poulsen, svojim golom u 90. minutu, za konačnih 3:1.

Keln je golom Kordobe u 39. minutu savladao Verder sa 1:0, a istim rezultatom, ali kao gost Leverkuzen je slavio u Majncu. Gol odluke u toj utakmici postigao je Alario u poslednjim trenucima nadoknade vremena.

Jedini remi ovog popodneva viđen je u Gelzenkirhenu, gde je Šalke, bez povređenog Nastasića, igrao 2:2 sa ekipom Frajburga.

Serdar je u 26. minutu doveo Šalke u vođstvo, gosti su početkom drugog poluvremena iz dva penala stigli do preokreta, golovima Petersena i Grifoa, a bod Šalkeu doneo je Kutucu u 80. minutu meča.

Bundesliga, 17. kolo

Subota:

Bajern - Volfsburg 2:0
Keln - Verder 1:0
Majnc - Leverkuzen 0:1
Lajpcig - Augsburg 3:1
Šalke - Frajburg 2:2
18:30h Herta - Menhengladbah
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke