BL - Bajern vratio ritam, Borusija rastura!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.10.2018.
17:27
Izvor: Sportske.net

Borusija iz Dortmunda ima čemu da se nada ove sezone.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Bajern se vratio na pobednički kolosek u pravom trenutku.

Daleko od toga da nije bilo problema na gostovanju Volfsburgu, domaćini su pretili, ali je Bajern uspeo nekako da se dokopa tri boda i da slavi, sasvim zasluženo.

Robert Levandovski je doneo prednost gostima u 30. minutu utakmice, da bi isti igrač početkom drugog poluvremena doneo 0:2.

Ipak, u 57. minutu Arjen Roben pravi faul za drugi žuti karton, Volfsburg je imao igrača više čitavih pola sata, a kada su samo 5 minuta nakon drugog žutog kartona Robena stigli do gola, izgledalo je kao da mogu i do preokreta.

Veghost je postigao gol u 63. minutu utakmice, ali je dileme oko pobednika razrešio Hames Rodrigez golom u 72. minutu meča. Levandovski ga je dobro uposlio, Kolumbijac je pokazao da se radi o fudbaleru izuzetnih sposobnosti u završnici.

Borusija iz Dortmunda lagano pokazuje kandidaturu za titulu ove sezone u BUndesligi, već u prvom poluvremenu su rešili pitanje pobednika protiv Štutgarta u gostima.

Švabe su bile inferioran rival, gosti su poveli golom Sanča u 3. minutu, da bi Marko Rojs u 23. i Pako ALkaser u 25. minutu dotukli domaćina.

Imali su igrači Štutgarta šanse da ugroze gol golmana Borusije Burkija, ali sreće nisu. Na drugoj strani, novi gol u njihovoj mreži Maksimilijan Filip ga postiže za konačnih 0:4.

U utakmici Augsburga i Lajpciga nije bilo golova, gosti su pretili i pretili, ali završilo se samo na tome.

Leverkuzen nastavlja sa lošim partijama ove sezone. Danas su umalo poraženi od Hanovera, imali su čak i igrača više čitavih pola sata, ali ni to im nije bilo dovoljno da pobede.

Promašili su penal preko Vendela u 7. minutu, da bi u 25. Muslija pogodio za prednost gostiju. Bender je izjednačio i najavio bolju igru Leverkuzena, ali to nismo videli. Umesto toga, Felipe postiže gol za Hanover i donosi gostima 1:2. Ipak, u nadoknadi vremena Belarabi izjednačuje i postavlja konačnih 2:2. 

Hofenhajm kao učesnik Lige šampiona je danas bio bolji od Nirnberga sa 1:3. Domaći su vodili posle 18. minuta kada je Behrens postigao gol iz penala, ali su u drugom poluvremenu poklekli.

Nelson sa dva i Salai sa jednim golom su srušili Nirnberg, Hofenhajm je tako stigao do novih bodova, veoma bitnih pred nastavak prvenstva.


Štutgart - Borusija Dortmund 0:4
Volfsburg - Bajern 1:3
Leverkuzen - Hanover 2:2
Nirnberg - Hofenhajm 1:3
Augsburg - Lajpcig 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 20.10.2018
19:39

dortmund odličan ,bajern mora da pojača ako misle da se bore za titulu s žutima

avatar
Südkurve München
Saturday, 20.10.2018
17:59

Idemoo, Vukovi su omiljena zrtva Roberta Lewandowskog

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 20.10.2018
17:42

Napokon pobeda, polako se vraćamo na pravi put! 💪 Definitivno Miler ne sme da igra, Hames je za klasu bolji igrač. Roben odigrao ok utakmicu ali pokvario utisak sa crvenim kartonom! 😏 Drago mi je sto se Gnabriju daje šansa, pokazao je i danas da poseduje raskošan potencijal, ali fali mu završnica - nije u formi! Tiago odigrao sjajan meč, magija nema sta... Martinez se bori, ali bih nekako želeo da vezni red čine James, Tiago i Gorecka! Odbrana je bolja, ali nije još na top nivou na kom može da bude, ipak imamo paklene igrače tu! Treba nam rezervni levi bek na zimu, ostalo je super! 💪 MIA SAN MIA