BL - Bajern ''melje'', Levandovski rešeta, ali Lajpcig je lider!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.10.2020.
17:28
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane su četiri utakmice petog kola Bundeslige.

Beta/Matthias Balk/dpa via AP
Beta/Matthias Balk/dpa via AP

Povezane vesti

U prvom planu, naravno, ponovo je šampionska ekipa Bajerna koja je ostvarila još jednu ubedljivu pobedu. Ovoga puta, ''žrtva'' Bavaraca bio je Ajntraht (bez povređenog Filipa Kostića), koji je ispraćen sa pet lopti u mreži - 5:0 na ''Alijanc Areni''.

Iako je Hansi Flik posle samo tri minuta morao da iz igre izvede povređenog Dejvisa, čije je mesto zauzeo Ernandes, to nije poremetilo ekipu Bajerna, koja je već u desetom minutu došla u vođstvo.

Bila je to akcija kroz sredinu, na kraju Koman lepo proigrava Levandovskog u kaznenom prostoru, a najbolji strelac Bajerna rutinski pogađa za 1:0.


Na het-trik fenomenalnog Poljaka čekalo se do 60. minuta, kada je povisio na 3:0 posle asistencije Daglasa Koste, a do kraja su svoje golgeterske sposobnosti demonstrirali i Liroj Sane u 72. minutu, kao i rezervista Musijala u poslednjim trenucima meča za ''petardu'' i konačnih 5:0.

Ipak, Bajern još uvek nije vodeći na tabeli, pošto je RB Lajpcig upisao novu pobedu, i to posle preokreta protiv Herte, rezultatom 2:1.

Herta je povela golom Kordobe u osmom minutu, izjednačio je Upamekano tri minuta kasnije, a preokret je usledio iz jedanaesterca u 77. minutu, koji je realizovao Zabicer - 2:1.

Jedini remi viđen je u duelu UNion Berliuna i Frajburga, bilo je 1:1. Grifo je u 34. minutu doneo prednost gostima, a samo dva minuta kasnije Union Berlin je izjednačio golom Andriča.

Najnc je nastavio da ređa poraze, peti u nizu u isto toliko mečeva doživeo je danas na svom terenu protiv Menhengladbaha, koji je na kraju slavio sa 3:2. Štildl je u 15. minutu doveo goste u vođstvo, potom je usledio preokret u režioji dvostrukog strelca Matete, ali u nastavku novi preokret i Menhengladbah golovima Hofmana u 75. iz penala i Gintera u 83. minutu dolazi do sva tri boda u ovoj utakmici.
-
Baner
-
Bundesliga, 5. kolo

Subota:

Bajern - Ajntraht 4:0
Majnc - Menhengladbah 2:3
RB Lajpcig - Herta 2:1
Union Berlin - Frajburg 1:1
18:30h Dortmund - Šalke
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke