BL - Bajern još bliži tituli, Dortmundu sve teže!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2019.
17:26
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion nije danas dozvolio iznenađenje kao pre nedelju dana i veoma je blizu nove titule, na dva kola pre kraja.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Bajern je danas napravio novi korak ka odbrani titule. U duelu sa poslednjeplasiranim Hanoverom, ekipa Nika Kovača trijumfovala je rezultatom 3:1 i za sada, uz meč više, ima pet bodova više od drugoplasiranog Dortmunda.

Tokom prvog poluvremena, delovalo je da će Bajern izboriti ubedljivu pobedu. Goste je u 27. minutu utakmice ''načeo'' prvi strelac lige Robert Levandovski, svojim 22. golom od početka sezone u Bundesligi, a prednost Bajerna duplirao je Leon Gorecka trinaest minuta kasnije, na asistenciju Kingslija Komana - 2:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvreme, u 51. minutu, gosti su iznudili jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Žonatas, igrač koji je priliku da zaigra dobio od početka ovog dela igre.

I tek što je vratio nadu Hanoveru da eventualno može do iznenađenja u ovom meču, Žonatas je samo četiri minuta kasnije uspeo da zaradi drugi žuti karton i gosti su do kraja nastavili sa igračem manje na terenu.

Očekivalo se da Bajern ovu brojčanu prednost brzo iskoristi, a to se dogodilo tek u 83. minutu, kada je Frank Riberi, u svom stilu, iskosa sa leve strane poslao loptu u mrežu, pošto se prethodno majstorski oslobodio svog čuvara - 3:1.

Isti rezultat i u Berlinu, gde je domaća Herta savladala Štutgart, a naš Marko Grujić odigrao poslednjih pola sata u pobedničkoj ekipi.

Finiš prvog poluvremena bio je furiozan za domaći tim, Ibišević i Duda su u razmaku od pet minuta doneli dva gola prednosti Herti, a sve dileme oko pobednika rešio je Kalu, pogotkom u 67. minutu za 3:0.

Štutgart je do počasnog gola stigao tri minuta kasnije preko Marija Gomeza - 3:1.

Četiri gola i u Menhengladbahu, ali nije bilo pobednika, Hofenhajm je odneo bod - 2:2.

Kaderabek je obeležio prvo poluvreme, vodećim golom za goste u 33. minutu, na izjednačenje se čekalo narednih 40 minuta, kada je Ginter poravnao na 1:1.

U 79. minutu Amiri donosi novo vođstvo Hofenhajmu, a bod domaćinu doneo je Drmić, pet minuta kasnije.

Konačno, u Volfsburgu je domaćin savladao ekipu Nirnberga sa 2:0, a pobedu ''Vukovima'' doneli su Klaus u 38. i Tiserand u 78. minutu.

Bundesliga, 32. kolo

Subota:

Menhengladbah - Hofenhajm 2:2
Bajern - Hanover 3:1
Herta - Štutgart 3:1
Volfsburg - Nirnberg 2:0
18:30h Verder - Dortmund
-

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke