BL - Augsburg prokockao 2:0 i treće mesto!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.02.2015.
19:31
Izvor: Sportske.net

Posle pobede u Dortmundu u prošlom kolu, Augsburg je i večeras bio u sjajnoj poziciji da nastavi seriju pobeda, ali protiv Ajntrahta ni vođstvo od 2:0 nije bilo dovoljno...

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Ekipa Augsburga je i dalje najprijatnije iznenađenje ove bundesligaške sezone, iako večeras nije došla do četvrte uzastopne pobede.

Iako su vodili sa 2:0 protiv Ajntrahta, na kraju su morali da se zadovolje bodom - 2:2!

Domaći su poveli posle samo sedam minuta igre, golom Klavana, da bi pola sata kasnije Bobadilja duplirao vođstvo, posle gužve u kaznenom prostoru gostiju - 2:0.

Preokret Ajntrahta najavljen je u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Posle slobodnog udarca sa desne strane i konfuzne reakcije odbrane Augsburga, najspretniji pred golom Maningera bio je Ajgner, za 2:1.

Na izjednačenje se čekalo do 70. minuta, kada je najbolji strelac Bundeslige Aleks Mejer iz kontranapada zatresao mrežu domaćih i postavio konačnih 2:2. To je bio njegov 14. gol ove sezone u Bundesligi.

Augsburg je tako propustio priliku da se još jednom pobedom učvrsti na trećem mestu, iza Bajerna i Šalkea, dok je Ajntraht ostao na sredini tabele sa 25 bodova. Slobodan Medojević večeras nije dobio priliku da zaigra u ekipi iz Frankfurta. Svih 90 minuta je odgledao sa klupe za rezerve.

Sve golove iz Augsburga možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke