BL - Augsburg igrao 25 minuta, "Farmaceuti" slavili kod kuće

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.02.2020.
17:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena upisali su trijumf u 23. kolu Bundeslige.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Bajer je slavio pred svojim navijačima protiv ekipe Augsburga sa 2:0 (1:0).

Gosti su bolje otvorili meč, stvorili su dve solidne preilike za 20ak minuta, najpre je Niderlehner tukao glavom tik pored gola rivala, potom je u 23. minutu Maksimilijam Filip odlično izveo jedan slobodan udarac, ali je lopta prozujala pored leve stative.

A onda, 25. minut, supertalentovani Haverc sjajno uočava Dijabija, šalje mu idealnu loptu, a bivši igrač PSŽ trese mrežu rivala za 1:0.

Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor, da bi se u nastavku ređale prilike pred golom Augsburga.

Najpre je Kubek skinuo odličan pokušaj Vendela, potom je Vajzer imao dobru šansu, ali je loše zahvatio loptu, pa ju je poslao daleko od gola.

U 59. minutu "Farmaceuti" stižu i do drugog pogotka, odličan prodor Amirija i hirurški precizna završnica, tukao je po zemlju u bliži ugao sa ivice kaznenog prostora i duplirao prednost domaćeg sastava.

Mogao je Augsburg i daleko gore da prođe, najpre je Kubek u 66. minutu zaustavio Dijabija u situaciji jedan na jedan, da bi samo minut kasnije Kai Haverc sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku.

Do kraja nije bilo promene rezultata, siguran trijumf Leverkuzena kod kuće, peti su na tabeli sa 43 boda, koliko ima i Menhengladbah, ali Borusija ima i utakmicu manje.

Augsburg 11. sa 16 bodova manje od današnjeg rivala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke