Bizarno - Evropa pomaže afričkog diktatora, on novac uložio u klub Premijer lige!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.06.2018.
16:55
Izvor: Sportske.net

Pljušte optužbe, ali tip je veliki navijač pa je odlučio da pomogne....

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Čudna priča stiže iz Engleske.

Pol Kagame diktator iz Ruande veliki je navijač Arsenala. On je za gotovo dve decenije na vlasti uvek isticao ljubav prema klubu, mada je proteklih godina bio žestoki protivnik toga da Venger ostane u klubu.

U ime svoje države, nedavno je sa ambasadorom Arsenala Tonijem Adamsom potpisao trogodišnji ugovor vredan 30 miliona evra. Na rukavima novog dresa pisaće "Posetite Ruandu", kao reklama za turizam u ovoj zemlji.

U EU se digla velika frka, Velika Britanija pomaže siromašnu evropsku zemlju sa oko 80 miliona evra godišnje, Holandija je osudila potez prvog čoveka Ruande pošto oko 20% budžeta zemlje dolazi od pomoći zapadnih zemalja. Doduše ta suma je bila znatno veća ranije.

Ruanda je veoma siromašna kao i većina zemalja Afrike, podaci govore da više od 60% stanovništa živi na ivici siromaštva i zarađuje 1.6 dolara dnevno.

Kagame je potez obrazložio time da želi da poveća prihode od turizma koji su iznosili oko 350 miliona evra godišnje na više od 800 što je cilj za 2024. ali se mediji u Evropi pitaju zbog čega pomažu Kagamea kada razbacuje novac na takve stvari...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al(a)din
Friday, 01.06.2018
17:04

Makar sam od vas ocekivao da ne cenzurisete odredjene komentare npr. o Vucicu i SP-u