Bizarna odbrana napadača na autobus Borusije Dortmund

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.01.2018.
19:24
Izvor: Beta

Optuženi za prošlogodišnji bombaški napad na autobus fudbalera Borusije iz Dormtunda, priznao je danas da je to uradio, ali je rekao da nikoga nije želeo da povredi ili da ubije.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Optuženi imenovan kao 28-godišnji Sergej V, u skladu s pravilima privatnosti u Nemačkoj, optužen je po 28 tačaka pokušaja ubistva, dve tačke za nanošenje telesnih povreda i za izazivanje eksplozije. 

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Mark Bartra i jedan policajac su povređeni kada su tri eksplozije pogodile klupski autobus koji je napuštao hotel i krenuo ka stadionu, na utakmicu Lige šampiona sa Monakom, 11. aprila.

Optuženi je rekao da je pokušao da izvede lažni napad i da je napravio eksploziv "takav da nikoga ne povredi", prenela je nemačka agencija DPA.

"Nisam želeo da povredim ili da ozbiljno povredim nekoga i sigurno da nikoga nisam želeo da ubijem", rekao je Sergej V, nemački državljanin koji je kao 13-godišnjak došao iz Rusije.

Tužilaštvo navodi da je Sergej V. pozajmio novac kako bi se kladio da će pasti vrednost deonica Borusije iz Dortmunda, da je napao klupski autobus i da je pokušao da prikrije napad tvrdeći da je reč o islamskom terorizmu.

Optuženi je uhapšen 10 dana posle napada, a sudjenje je počelo prošlog meseca.

"Duboko žalim zbog svog ponašanja. Ne mogu da se opravdam",
rekao je on pred sudom u Dortmundu.

Advokat odbrane naveo je da je optuženi u vreme napada mislio da je njegov život besmislen, pošto je devojka nameravala da ga ostavi i da je on pokušao da izvede "realnu simulaciju napada" kako bi profitirao od pada akcija Borusije Dortmund.

Advokat koji predstavlja fudbalere Borusije rekao je da tvrdnja da je optuženi samo želeo da simulira napad "nije verovatna".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke