Bivši selektor Srbije predlaže revolucionarnu promenu u fudbalu, kako vam se čini?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 15.12.2020.
18:57
Izvor: Sportske.net

Izmenilo bi čitav koncept pripreme mečeva...

© Pedja Milosavljevic ® 2006
© Pedja Milosavljevic ® 2006

Povezane vesti

Nekadašnji selektor Srbije Havijer Klemente izneo je veoma zanimljiv predlog kada je u pitanju promena pravila o bodovanju u fudbalu.

Naime, iskusni Španac smatra da bi pravednije bilo da u slučaju nerešenog rezultata, domaćin dobije jedan, a gost dva boda.

"Oni koji su izmislili da se u slučaju nerešenog ishoda dodeljuje po bod svakoj ekipi sad su toliko omatorili da su babe i dede. Taj izum škodi napadačkom fudbalu. Dao bi dva boda gostujućem, a jedan timu koji igra kod kuće, u slučaju remija", rekao je on u intervjuu za Radio Marku.

Svedoci smo brojnih promena u svetu fudbala koje se tiču ne samo terena i same igre, već i onoga što se dešava van terena, pa nema sumnje da bi ovako drastična promena umnogome izmenila sam pristup igri.

Kako vam se dopada predlog Havijera Klementea?

baner

Sve se završilo prebrzo, na najgori mogući način...

Posted by Sportske.net on Уторак, 15. децембар 2020.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Wednesday, 16.12.2020
18:38

1.Da pobednik umesto tri,osvaja dva boda.
2.U grupnoj fazi LS,LE,SP,EP da kada dva tima imaju isti broj bodova prvo odlucuje gol-razlika.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 15.12.2020
22:21

Jedino rešenje je da se ne dobija ništa za nerešeno pa se vi vucite 90 minuta.

avatar
3x3
Tuesday, 15.12.2020
21:27

Ocajno. U startu se znaci podrzava ideja da gosti igraju bunker. Ja bih uveo pravilo da ako bude nereseno da niko ne dobija ni jedan bod. Pobednik 1 bod, nereseno ili poraz nista i cao. Tad bi se poceo igrati fudbal, a ne ovo dosadno igranje na nereseno. Da se ne dobija nista za nereseno, svi bi jurcali na gol protivnika.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 15.12.2020
20:08

Ovo je glupo, domaca ekipa moze i da bude zestoko ostecena na toj utakmici od strane sudije, a da na kraju uzme bod manje od gostiju. Pre neki dan sam opet razmisljao o tome da li bi mozda bilo dobro i pametno (i pravedno cak, zar ne?) da se posle remija izvode penali i da pobednik osvoji dodatni bod iako ni pravilo o dodeljivanju tri boda nije tek tako i bez dobranog razloga vec da animira i pospesi ofanzivnu igru i napadacki fudbal.