Bivši reprezentativac Engleske objasnio šta sada fali "Gordom Albionu"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.10.2017.
17:07
Izvor: Sportske.net

Ubo je u srž! Slično kao legendarni Erik Kantona pre nekoliko godina.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Premda ni u njegovo vreme Engleska nije bila fudbalska sila kakva misli da jeste, a to su 90-te godine prošlog veka, Pol Merson smatra da je sada još slabija.

Iako su Englezi na korak od plasmana na Mondijal u Rusiju i za vizu im je portebno da osvoje makar jedan bod u preostala dva kola kvalifikacija, ovaj bivši reprezentativac 'Gordog albiona' smatra da Engleska ne pripada vrhu svetskog fudbala.

Slikovito je objasnio i zbog čega.

"Pogledajte samo ko igra za reprezentaciju. Došlo je vreme da u njoj ima mesta i za jednog Aleksa-Okslejd Čemberlejna. U moje vreme to bi bilo nezamislivo. Čini mi se da nikada nije bilo teže napraviti dobar tim u reprezentaciji nego sada. Imamo gomilu igrača koji mogu u svojim klubovima da daju određeni doprinos, ali nemaju taj kvalitet da možemo da kažemo da su vrhunski igrači."
izjavio je Merson.

Ovo njegovo zapažanje može se primeniti i na neke pređašnje generacije iz bliže prošlosti reprezentacije Engleske u kojoj su bila zvučnija imena. Tako je, na primer, Erik Kantona svojevremeno izjavio da Engleska ne može da napravi ništa veliko i da se ne zanosi da može jer "Čelsi nije bio moćan zbog Terija i Lamparda već zbog Drogbe i Malude".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Rajola
Friday, 06.10.2017
20:47

A on je bio igračina?? Ajd' da je to rekao Lineker ili tako neko, nego panjina Merson.

avatar
brekbaCh1
Friday, 06.10.2017
13:43

Celsi bio mocan zbog Malude ? Hahah ko je ovaj lik, i zasto se blamira.

avatar
Everton FC
Thursday, 05.10.2017
22:28

Ne znam zasto ne ponude posao treneru Barnlija. Covek igra tipican engleski fudbal, pobedjuje najjace u PL sto je znal da je zna da se nosi sa pritiskom. Uz Houva jedini kvalitetan trener u Engleskoj

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 05.10.2017
21:50

upravu je covek 100%

avatar
YNWA BEST
Thursday, 05.10.2017
19:49

Spanci su uvek bili jaki, i Italijani isto sem sto italijani sa Konteom su bili dobri !!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 05.10.2017
18:11

Engleska pravi reprezentaciju samo od igraca koji igraju Premier ligu, tj. nema vrhunskih igraca van svoje lige. Sad kod njih je najveci problem, jer u TOP 6, 7 , 8 engleskih klubova glavni igraci su stranci (sem Totenhema) i iskreno ne mozes ocekivati neki uspeh od igraca koji imaju epizodnu ulogu, ili su radilice, ili iz drugog plana cekas da iznenade.

avatar
CZYNWA
Thursday, 05.10.2017
21:25

Па кад сви Енглези играју у ПЛ, јер су тсмо највеће паре.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 05.10.2017
17:24

Mislim da je Englezima veći problem selektor, recite mi jednog engleskog trenera da je vrhunski? Nema ga, uz to su promašili potpuno sa Kapelom onomad, kad bi našli kvalitetnog trenara koji bi znao da postavi taktiku, koji ima autoritet da izabere igrače koji bi se uklopili u neki sistem, onda bi možda i mogli da se nadaju nečemu..

avatar
Nicklas Bendtner
Thursday, 05.10.2017
17:42

Upravu si sasvim, nemaju sistema u igri. Uopste se ne zna kad ih pogledas na terenu koji stil fudbala igraju. Je li to napadacki ili defanzivni, ili jak presing ili tika-taka, nista se ne zna. Dugo godina unazad igraju kao ekipa koja se skupila za rekreaciju, bez glave i repa. Imaju oni igrace koji su kvalitetom iznad rezultata koje prikazuju ali ih nema ko u tim ukomponovati.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 05.10.2017
18:20

To je poenta, kao All Star ekipa, dovedu najbolje što imaju, nebitno uklapaju li se. Treba im stil igre, filozfija, a ne ovo divlje..

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 05.10.2017
18:05

ogromne su pare u klubskom fudbalu da bi neki dobar menadzer uzeo da se bavi reprezentacijom...uglavnom su to ljudi pred penziju koji su bez nekih velikih motiva makar dok traju pripreme i kvalifikacije,i onda odu bez skockanog plana na prvenstvo...Rijetkost je Njemacka koja je Njemacka i samim tim ima Njemca kojem je cast da radi to sto radi,to je poseban mentalitet...Englezi su takodje opsjednuti statistikom i onda prave reprezentaciju od igraca koji su se statisticki pokazali u PL u kojoj se igra potpuno drugaciji fudbal nego na mundijalu,i onda dodju sa takvim timom i nikome na terenu nije jasno sta to rade oni brazilci i francuzi,kako to sto su brzi ne pomaze protiv italijana,i kako da dodju do lopte od Njemaca i Spanaca...

avatar
John Cena
Thursday, 05.10.2017
17:24

Engleska nikad nije ni bila fudbalska sila. I sa ovim timom teško da mogu da osvoje Svetsko sledeće godine

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 05.10.2017
18:05

Niko ne ocekuje da osvoje...Ali makar da odigraju koliko mogu,a oni ni to