Bivši hrvatski selektor se posle smene oglasio pismom

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.10.2017.
14:25
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Žao mu je zbog ovakvog raspleta.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Šokantni remi protiv Finske u Rijeci bio je i poslednja utakmica Ante Čačića na klupi reprezentacije Hrvatske.

On je juče smenjen pred odlučujući duel sa Ukrajincima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a njegovo mesto zauzeo je Zlatko Dalić.

Posle ovakvog epiloga, Čačić se oglasio otvorenim pismom koje u nastavku prenosimo u celini.

''Od početka selektorskog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni selektor. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u poslednja četiri meseca čime je kompromitovala svoje šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imali uticaj na naše rezultate, svestan sam odgovornosti selektorske pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza.

Zahvalio bih čelnicima HNS-a na poverenju - uistinu mi je bila velika čast biti selektor hrvatske fudbalske reprezentacije. Pamtiću puno lepih trenutaka, posebno s Eura 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamerne navijače i ljubitelje hrvatskog fudbala. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostaće mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji.

Želim zahvaliti svim igračima na kvalitetnoj saradnji - bilo mi je zadovoljstvo voditi ekipu takvog kvaliteta u kojoj egzistiraju uistinu dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres - niko im to ne sme i ne treba dovoditi u pitanje.

Međutim, nije im lako funkcionisati u postojećem okruženju. Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stručnog štaba koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene.

Novom selektoru Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće leto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji'', poručio je Čačić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Sunday, 08.10.2017
15:07

Gube od ukrajne lagano

avatar
Luka Modric
Sunday, 08.10.2017
15:35

Vjerojatno ne..samo sto nam je vodstvo saveza upropastilo najtalentiraniju generaciju godinama unazad..zbog mamica sukera i ekipe nikad nista nismo napravili a imamo momcad za polufinale eura bez problema al eto..sve dok mamic kaze da moraju igrat pivarici corici antolici i ekipa iz dinama da se proda tak ce nam i bit..covjek bez nogu igra bolje od pivarica..a trener kosarke ima vise mozga za nogomet od cacica al eto sad smo jos i dalica dobili..iduci je vjerojarno moj bivsi trener iz zupanijske lige jer smo krenuli tim koracima..ko zna mozda sa tim trenerom i ja dodem u repku pa i mene mamic proda za dobre pare jer brate od pivarica losiji nisam