Bivši fudbaler Čelsija priznao: "Odbio sam torbu punu novca"

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.11.2017.
14:14
Izvor: Beta

Iskusni vezista prisetio se početka svoje karijere, kada su se oko njega otimali najveći evropski klubovi.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Nigerijski fudbaler Džon Obi Mikel rekao je da je jedan menadžer neimenovanog kluba pokušao da ga "ukrade" ostalim klubovima, tako što mu je ponudio "torbu punu novca", preneli su danas britanski mediji.

Za Džona Obija Mikela su bili zainteresovani brojni veliki evropski klubovi, Arenal, Real Madrid i Barselona, posle njegove dobre igre za Nigeriju na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. On je 2005. godine, dok je bio član norveškog Lina, potpisao privremeni ugovor sa Mančester junajtedom, ali je 2006. godine ipak prešao u Čelsi.

"Menadžeri su mi obećavali sve. Jedan je došao u moj hotel i doneo mi torbu punu novca. Ne sećam se šta je rekao, koji klub predstavlja, ali sećam se aktovke. U njoj je bilo 70.000 dolara, a to mi je dao uz ponudu da potpišem neki ugovor, pre nego što je rekao: 'Potpiši ovde i dobićeš mnogo više'", rekao je Obi Mikel, preneo je Skaj.

"Bio sam u iskušenju. Nikada nisam video toliko novca. Rekao sam sekretaru FS Nigerije, a on mi je rekao da ignorišem tog menadžera i obećao je da ću preći u najbolji klub. Posle turnira sam otišao kući, a onda sam u Abudži ponovo video tog sekretara, koji mi je rekao da prelazim u Junajted. Moj otac je bio srećan, ali je majka plakala pošto tako mlad idem u inostranstvo", dodao je fudbaler kineskog Tjencin TEDA.

On je jedan od najtrofejnijih fudbalera Čelsija, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, Ligu šampiona, Ligu Evropa, četiri FA kupa, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 09.11.2017
15:54

Njega da trazi Real...smesno...igrac za klubove kao celsi,inter,siti

avatar
NikkiCFC
Thursday, 09.11.2017
17:23

Trazio ga kada je imao 16, 17 godina. Kada su ga zvali africki Mesi. Vec posle godinu dana se videlo da je najveca rupa u istoriji PL.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 09.11.2017
19:41

Kako ste vi navijaci Celsija smesni. Kao prvo,covek je u Celsiju proveo skoro 10 godina,dva puta produzavao ugovor,osvojio sve moguce. Kod svakog trenera (doslovno kod svakog) je imao svoju ulogu u timu. Ti ili si veci znalac od Murinja,Ancelotija,Granta,Beniteza... ili si uradio mnogo vece stvari od Mikela u zivotu pa se izrugujes. Ka bih rekao da nije niti jedno.

avatar
Don Silvio
Thursday, 09.11.2017
19:20

Africki mesi ahahaha bolji nisam odavno cuo. Pa kad je mikel imao 17 godina mesija nije bilo ni u ljeljama a kamoli da nekog nazivaju po njemu

avatar
Z
Thursday, 09.11.2017
15:34

Najbolje sto je uradio jeste prelazak u CFC, samo on zna kako se tamo zadrzao toliko godina, ocigledno jako humani ljudi vode klub, obzirom da bi u svakom drugom dobio sut kartu posle max 2 god.

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 09.11.2017
15:17

Kakva je ovo prevra,decko materijal za Bugarsku,on igrao u PL e zivote...