Bivšem "Redsu" prekipelo, podneo tužbu vrednu 15 miliona evra!

Autor: Stefan Matić
sreda 24.07.2019.
13:45
Izvor: Sportske.net

Francuzu je ovaj skandal maltene uništio karijeru.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Prema pisanjima engleskih medija svetskoj anti-doping agenciji preti tužba, koja će za posledicu imati plaćanje velikih naknada od samog međunarodnog tela.

U pitanju je slučaj bivšeg fudbalera Liverpula Mamadu Sakoa.

Francuz je 2016. godine optužen za korišćenje nedozvoljenih supstanci te je u aprilu pre tri godine bio pod suspenzijom od trideset dana što je uslovilo propuštanje finale Lige Evrope sa "Redsima", a francuski štoper takođe tvrdi da ga je taj previd koštao i mesta u selekcija "Trikolora" na Evropskom prvenstvu 2016. godine u domovini.

Takođe je posle toga u januaru 2017. godine napustio "Enfild" i prešao u Kristal Palas gde i sada igra.

Epilog svega jeste bio disciplinski postupak koji se završio tako što je Sako očišćen svih sumnji, supstanca koju je upotrebio -higenamin- nije bila na listi zabranjenih supstanca. Sada Francuz priprema tužbu protiv anti-doping kuće i potražuje naknadu od 15 miliona evra!

Alvaro Morata Mamadu Sako

Zakazan je novi postupak, ovog puta da se proceni da li je međunarodna kuća bila nemarna, a onda će se odlučivati i o samom iznosu koji će se isplatiti fudbaleru. Sada je pitanje da li bi sam Sako imao bolju karijeru da se nije desio ovakav previd.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Wednesday, 24.07.2019
13:54

Mozda i bi, mozda i ne bi. Sta da je učestvovao u finalu i npr dao gol a liverpul osvojio trofej? Verovatno bi ostao u klubu, liverpulu bi krenulo, posle bi mogli i socno da ga prodaju. A mozda bi sve unistio i ne bi ga ni partizan uzeo.
Ali je poenta da mu je prilika oduzeta nemarnoscu jedne velike medjunarodne organizacije. Sto ne sme da se desava

avatar
noockey
Wednesday, 24.07.2019
23:39

Toliko cudna situacija sa njim bila. Covek pomalo izgledao smotan al pozrtvovan i videlo se da je ivek fizicki i vise nego spreman i odjednom doping. Uopste mi nije bilo jasno sta dobija dopingom jer je fizicki bio zver a talenat hemijom nije mogao nadograditi nikako

avatar
LFC 19-ta
Thursday, 25.07.2019
08:37

On je iz Liverpool-a skrajnut zbog toga. Da nije bilo toga on bi odigrao sezonu za LIverpool i za Francusku, a ko zna bi li opravdao sansu, a bio je na dobrom putu...