Bitka za "Primeru", hoće li Barsina prednost biti dovoljna?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.03.2015.
10:39
Izvor: Sportske.net

Do kraja je ostalo još 10 utakmica, Barsa je na +4 što svakako nije malo, ulazimo u poslednju četvrtinu sezone. Kakav je raspored?

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Barselona ima solidnu prednost, do kraja je deset utakmica i iako iz Reala poručuju da borba tek počinje, Katalonci su ipak favoriti za krunu.

Real ima jedan meč više kod kuće od rivala, do kraja će na "Bernabeu" stići Granada, Eibar, Malaga, Almerija, Valensija koja je i najteži rival i na kraju gradski rival Hetafe, poslednjeg dana sezone.

Najteže gostovanje za "Los Blankose" je Andaluzija, odnosno Sevilja, ali tamo će morati da putuje i lider. Real će u madridsko predgrađe Valjekas, Vigo, i Barselonu ponovo, protiv Espanjola.

Barselona ima pet gostovanja do kraja, dva su izuzetno teška, jedno je Sevilja, drugo "Kalderon" u pretposlednjem kolu. Mora još na noge Selti, Kordobi koja je otpisana, a igraće i u komšiluku, kod Espanjola.

Na "Kamp Nou" Almerija, Valensija, Hetafe, Sosijedad i La Korunja.

Real u narednom periodu, posle pauze, neće ni izlaziti iz Madrida, igra tri meča kod kuće i gostuje u Valjekasu. Tu bi mogao da bude ključ, u istom periodu Barsa mora u Sevilju, a dočekuje i Valensiju. Naravno, faktor Lige šampiona se ne sme ispustiti iz vida, no ako Barselona kraj aprila, odnosno poslednjih pet ili šest kola dočeka sa ovom prednošću, biće veoma blizu titule, bez obzira što ide na "Kalderon" kolo pre kraja sezone.

Ovako to grafički izgleda, a Primera će biti najneizvesnija, prvenstva u Italiji i Nemačkoj su odavno rešena, a i Čelsi nije daleko od krune u PL.

Primera

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke