Bio pred transferom u Juventus, jutros otkriveno, "pozajmio tatu" Italija u šoku!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.07.2020.
09:50
Izvor: Sportske.net

Sećanja se vraćaju na legendarnog Lučijana, odnosno Eriberta iz Kjeva...

EPA-EFE/SIMONE VENEZIA
EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Povezane vesti

Hamad Traore i njegov brat Amed su tema dana u Italiji.

Ovaj stariji, vezista Sasuola ima 20 godina, ili tvrdi da ima, mada je ovde pre u pitanju pasoš, odnosno roditelji, a ne godine.

Igrač Sasuola koji je praktično "parkiran", ili tako tvrde mediji u Italiji u ovaj klub, ima "lažne" roditelje. On je igrao za Empoli, predsednik Korsi je prošlog leta pregovarao sa Juventusom, a onda je vezista iz Obale Slonovače završio na dvogodišnjoj pozajmici u Sasuolu gde igra odlično. Jasno je, kao i u mnogo drugih slučajeva, klub iz Emilije je samo odskočna daska za Juve, dva kluba imaju odličnu saradnju.

No, kako rekosmo jutros je pukla bomba.

Operacija policije nazvana "Mali slonovi", što aludira na zemlju zapadne Afrike, je razoktrila petoro ljudi iz Obale Slonovače koji su za novac postajali "očevi i majke" mladim imigrantima kako bi ovi ostali u Italiji. Vođa grupe je 56-godišnji Blez Tehe, a među privedenima je i Hamed Mamadu Traore. Ova petorka se posebno koncentrisala na talentovane klince koji su stizali u Italiju i počinjali da treniraju fudbal.

baner

Hamad Traore je "pozajmljeni" tata "imenjaka" Hameda Traorea, fudbalera Sasuola i njegovog brata Ameda koji ima 17 godina i igra za Atalantu.

Klubovi su šokirani, ovde se radi o klasičnoj prevari, jer su pomenuti klinci pre pet ili šest godina praktično sa lažnim papirima, to je boravišnoj dozvoli u Italiji počeli da treniraju u Italiji. Amad, brat fudbalera Sasuola je takođe debitovao u Seriji A i već dao gol za Atalantu.

Inače Hamad ima i "Junior" u prezimenu kako bi se razlikovao od "tate".

Ako su igrači znali, a znali su jasno, čeka ih suspenzija, liga i klubovi su otvorili istragu, sećate se da je pomenuti Eriberto iz Kjeva zbog slične stvari, odnosno lažiranja dokumenata bio suspendovan na šest meseci.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Johny_Quid
Sunday, 12.07.2020
18:56

I da ih kazne 6 meseci opet su dobili sansu i neko ih je primetio , ovako bi ostali samo talenat ...

avatar
Amalainter
Saturday, 11.07.2020
11:33

Kakva suspenzija??zatvor i posle toga ih vratiti odakle su i dosli..