Bio na korak od Milana, kupio Fiorentinu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 25.05.2019.
10:35
Izvor: Sportske.net

Njujork Tajms potvrdio, "Ljubičasti" imaju novog vlasnika. Dolaze li bolji dani za klub?

Beta/Claudio Giovannini/ANSA via AP
Beta/Claudio Giovannini/ANSA via AP

Povezane vesti

Fiorentina ima novog vlasnika. Kako tvrdi Njujork Tajms, braća Dela Valje su prihvatila ponudu od 135 miliona evra, pa će novi vlasnik biti Roko Komiso, Amerikanac italijanskog porekla.

Ovaj Kalabrez je i sam šezdesetih igrao fudbal na univerzitetu Kolumbija, danas stadion u ovoj poznatoj visokoškolskoj ustanovi nosi njegovo ime.

Bogatstvo mu se procenjuje da 4.5 milijarde dolara, drži već klub u NASL, popularni "Kosmos", a bio je veoma zainteresovan da kupi Milan od Jonghong Lija, međutim Kinez je odbio ponudu i na kraju izgubio klub od fonda Eliot jer nije mogao da vrati pozajmice.

Komiso je angažovao JP "Morgan Chase" da završi pregovore brzo, kako bi imao vremena da spremi ekipu za novu sezonu, odnosno da odradi prelazni rok.

I Fiorentina i sam biznismen su odbili da komentarišu čitavu priču, ali italijanski mediji javljaju da je sve završeno.

Braća Dela Valje koji su Fiorentinu kupili posle bankrota 2003. bili su u sukobu sa navijačima zbog malih ulaganja i prodaje najboljih igrača. Videćemo hoće li Amerikanac krenuti drugim putem, sačuvati tim i eventualno pojačati ekipu koja je u finišu šampionata čak došla u poziciju da razmišlja o opstanku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uncle Fester
Saturday, 25.05.2019
14:44

Kad je ovaj biznismen htjeo da kupi Milan svi su pisali o njegovim ogromnim dugovima a sada kad kupuje Fiorentinu samo se pise kako je milijarder!!! Toliko o novinarstvu!!!

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 25.05.2019
12:03

Samo da ne otpadnu u Seria B ...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 25.05.2019
10:51

Uf, za ovog sam navijao proslog leta bez obzira na to sto je (bio) juventino. Drago mi je zbog Viole ako je ovo tacno, ipak su jedan od najvecih klubova...