Bilo je pitanje vremena, bivši kapiten Napolija i sadašnji golman Milana optuženi za vezu sa mafijom!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 21.05.2018.
16:56
Izvor: Sportske.net

Ovo nikoga nije iznenadilo, veliki broj igrača su na ovaj ili onaj način u Napulju, Palermu, Kalabriji upetljani u poslove sa mafijom, pitanje je samo na koga će tužioci naleteti u istragama.

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Ništa novo, pitanje je samo koga će u Napulju nahvatati u vezama sa mafijom.

Ovoga puta su optuženja trojica igrača, Paolo Kanavaro, brat legende Juventusa i Italije, Salvatore Aronika i Pepe Rejna, španski reprezentativac koji odlazi u Milan.

U pitanju su veze sa klanom Espozito, Kanavaro koji igra za Sasuolo već tri sezone je bio kapiten Napolija, nije imao karijeru kao brat, ali je nosio dres mlade reprezentacije.

Sada je otišao u Kinu, gde je pomoćnik bratu Fabiju u Gvanžu Evergrandeu.

Optužen je da je preko braće Espozito pokušavao da proda sat vredan 400 000 evra, svog tasta koji je sumnjivog porekla, da je dobavljao karte na osnovu lažnih podataka članova Kamore, kao i da je drugom klanu La Rusa takođe pozajmljivao svoje kreditne kartice za razne prevare.

Što se Rejne tiče, on je recimo svoje žurke kao i onu oproštajnu organizovao u najpopularnijem lokalu u Napulju koji drže braća Espozito, koristio je njihove automobile, a uvodio ih je protiv svih propisa na utakmice Napolija na službeni ulaz i u prostorije kluba.

Inače pomenuti Espozito klan kontroliše i klađenje u Napulju sumnja se da su vlasnici ne samo objekata u kojima posluju neke kladionice već da i preko trećih ljudi imaju procente u poznatim svetskim kladionicama.

Aronika je igrao za Napoli i Palermo, i ranije je bio na meti zbog veza sa kalabrijksskom mafijom, oni su mu bili i menadžeri, pritiskali klubove da igra, a bio je jedini fudbaler na jednom venčanju vođa Ndrangete. Njega je jedan svedok saradnik optužio da je i nameštao utakmice za mafiju dok je igrao za Palermo. Inače, ovaj fudbaler se povukao još 2015. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 21.05.2018
17:22

One-man show se nastavlja. Ko je sumnjivog porekla, sat ili tast? :-D