Big Sem dobio otkaz

Autor: Nikola Miloradović
sreda 16.05.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Engleski stručnjak nije zadovoljio upravu "Karamela".

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Everton je rešio da promeni šefa struke nakon okončane sezone 2017/18 u kojoj su već jednom menjali trenera.

Podsetimo, sezonu je na klupi tima sa "Gudisona" počeo Ronald Kuman, ali je zbog serije slabih rezultata, uprkos velikom uloženom novcu, Holanđanin dobio otkaz, a na njegovo mesto seo je Sem Alardajs.

Popularni "Big Sem" je uspeo da podigne ekipu, ali nije Everton blistao pod njegovom palicom, pa je upravi postalo jasno da iskusni stručnjak neće zadovoljiti njihove ambicije.

Tako je odlučeno da se obavi još jedna promena u struci, a Alardajas je danas i zvanično napustio svoju funkciju u klubu iz Liverpula.

Kao glavni kandidat za upražnjeno mesto na "Gudison parku" figurira bivši trener Sportinga, Olimpijakosa, Hala i Votforda Marko Silva, koji je bio želja uprave "Karamela" još kada je Kuman otpušten, ali je Votford tada u dva navrata odbijao da dozvoli Portugalcu da promeni sredinu.

Na kraju su se rastali sredinom sezone, kada je nakon serije loših rezultata "Hornetsa" Silva dobio otkaz, da bi ga nasledio španski stručnjak Havi Grasija.

Pored Silve, kao kandidati za klupu Evertona pominju se trener Šahtjora iz Donjecka Paulo Fonseka, zatim iskusni Luj van Gal, ali i bivši strateg "Karamela", Dejvid Mojes.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 16.05.2018
17:23

Odlican trener napravio sjajan rezultat ove sezone sa Evertonom isto prosle sa Palasom. Za jedno 13, timova u PL idealan trener.

avatar
II Plava Horda II
Wednesday, 16.05.2018
17:11

Uzmita Jokana i eto vas za godinu dana kao najbolji tim grada Liverpula.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 16.05.2018
12:56

Mojes i LVG ce ih oterati u championship

avatar
Gangula 2.0
Wednesday, 16.05.2018
12:11

Ovi nikad zadovoljni!Dok su imali Kumana ččinilo se da ce ispasti iz lige!Dođe Big Sem odvede ih do 8mesta oni opet ne zadovoljni.nNek jednostavno navijaju za Liverpul u ligi šaampiona i obezbedim da idu u kvalifikacije za ligu evrope!(Ja cu zasigurno navijati za Liverpul)

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 16.05.2018
13:00

sve i da liverpul osvoji LŠ, to ništa neće značiti za Everton. Nece biti povecan broj ekipa koji idu u Evropska takmicenja jer je Liverpul svakako obezbedio LŠ...

avatar
(anti)talentovan lik
Wednesday, 16.05.2018
13:12

Odakle vama ta ideja da ako Liverpul osvoji odjednom mjesta sa LS i LE idu ostalim klubovima u PL? Npr mjesto za LS u tom slucaju ide sampionu Ceske itd.