Bez pobednika u "Interkontinentalnom derbiju", Fener sa igračem manje zadao veliki udarac Galati u borbi za titulu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 14.04.2019.
20:23
Izvor: Sportske.net

Podela bodova u velikom derbiju turskog fudbala, koja će daleko više zaboleti ekipu Fatiha Terima.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Dočekao je Fenerbahče na svom "Šukru Saračoglu" stadionu velikog rivala, Galatasaraj u okviru 28. kola turske Superlige.

Meč je okončan sa 1:1 (0:0), podela bodova daleko više odgovara Feneru iz više razloga.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, kao ni puno prilika za promenu rezultata, ali se zakuvalo u samom finišu, kada je Fener ostao sa igračem manje.

Ali Kaldirim je zbog grubog starta u 43. minutu zaradio žuti karton, ali je sudija dobio instrukciju iz VAR sobe da pogleda snimak.

Kada je to učinio, promenio je odluku i Kaldirimu pokazao direktan crveni karton, Galatasaraj je u drugo poluvreme otišao sa igračem više.

Pokušali su brojčanu prednost da iskoriste preko Marijana i Linesa, ali nisu uspeli, da bi u 66. minutu Onjekuru razbio led i doneo prednost Galati.

Glavom je bivši igrač Anderlehta zatresao mrežu Fenera, nakon centaršuta Marijana.

Ipak, samo pet minuta kasnije, Fener dolazi do izjednačenja, Dirar je ubacio loptu sa leve strane, Soldado je majstorski propustio loptu, koja dolazi do Elmasa, a ovaj postiže efektan pogodak za 1:1.

Galatasaraj je napadao, ali nisu uspevali da dođu do željenog gola, blizu je bio Akbaba u 85. minutu, ali je tukao pored gola iz dobre pozicije.

Na kraju podela bodova, Fener tek 14. sa 32 boda, deluje da će se bez većih problema izboriti za opstanak nakon jako turbulentne sezone.

Galata sa druge strane u samom vrhu, doživeli su veliki udarac u borbi za titulu, ostaju drugi sa 56 bodova, pet manje od vodećeg Bašakšehira i tri više od trećeplasiranog Bešiktaša.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 14.04.2019
22:22

Ovo je super za Ademov Bešiktaš. Samo 3 boda zaostatka za Galatom!