Betis dobio novog trenera

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.05.2016.
22:06
Izvor: Sportske.net

Prethodnih dana pisalo se o njegovom mogućem preuzimanju legendarnog engelskog tima, ali na kraju je ipak odabrao Primeru.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Urugvajski stručnjak i bivši fudbaler Real Saragose, Gas Poje postavljen je danas za novog šefa struke španskog prvoligaša, ekipe Real Betisa.

"Nemoralni" Poje, kako ga je nazvao vlasnik njegovog sada već bivšeg kluba grčkog AEK-a iz Atine, potpisao je dvogodišnji ugovor sa "zeleno-belima" iz prestonice Andaluzije.

Klub se na saradnji zahvalio Huanu Merinu i njegovom stručnom štabu, koji su uspeli da urade ono što se od njih i tražilo ove sezone, a to je opstanak u eliti. On će po poslednji put voditi u meču protiv Hetafa, u finalnom kolu ove sezone u Primeri.

Poje je neko sa kim se planira neka svetlija budućnost tima sa "Benita Viljamarina", izjavio je novi sporski direktor kluba Migel Toresilja.

Gustavo Avgusto Poje Domingez igrao je tokom svoje karijere za urugvajski River Plejt, zatim Grenobl, Real Saragosu, Čelsi i Totenhem Sparse. Za reprezentaciju Urugvaja nastupio je u 26 navrata. Tokom karijere osvojio je jednom trofej Kopa Amerike, isto toliko puta i Kup kralja u Španiji, kao i FA Kup i Komjuniti Šild u Engleskoj, a u "svojoj vitrini" ima i dva Kupa Pobednika Kupova.

Trenersku karijeru je počeo u Svindon Taunu. Nakon toga je bio pomoćni trener Denisu Vajzu u Lidsu kao i Huandeu Ramosu i Totenhemu. Potom je trenirao Brajton, tim koji je odveo iz Lige Jedan u Čempionšip a potom i u doigravanje za Premijer ligu. Postavljen je za šefa struke Sanderlenda 2013. godine, gde je ostao do 2015. Poslednja stanica u karijer bio mi je grčki AEK, koji je trenirao u sezoni za nama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke