Besni Simeone, hoće li ovo imati posledice na njegov ostanak u klubu?

Autor: Stefan Matić
utorak 06.10.2020.
11:48
Izvor: Sportske.net

Arsenal razočarao Argentinca.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

"Tobdžije" slave, čoveka kojeg su jurili već neko vreme je došao u klub i to sat vremena pred zatvaranje prelaznog roka.

Nema sumnje da je Mikel Arteta u Tomasu Partiju dobio neverovatno pojačanje, ali sa druge strane "jorgandžije" a posebno Dijego Simeone nisu zadovoljni.

Dva kluba su se nalazili u višenedeljnim pregovorima oko reprezentativca Gane, čak je i Lukas Toreira napustio London i otišao u Madrid na jednogodišnju pozajmicu. Problem je način na koji je Arsenal izvojevao pobedu.

Naime, oni su isplatiti otkupnu klauzulu od 45 miliona funti, "jorgandžije" su to saznale sat vremena pred kraj roka i to preko saopštenja od strane čelnika Primere što je zateklo Čola nespremnog. Navodno je Argentinac čak i održao razgovore sa Toreirom kako bi pronašli najbolji način za saradnju Urugvajca i Partija na samom terenu u dresu Atletika.

lukas toreira hari kejn

Klauzula je isplaćena, Parti je "tobdžija" a Toreira bi mogao i za stalno da postane igrač Atletika ukoliko Španci isplate klauzulu od 21 milion evra što je pod znakom pitanja uzimajući u obzir (ne)džentlmensko ponašanje od strane Arsenala.

Ovo bi moglo da uzurpira u poziciju Simeonea, čiji tim nije najbolje krenuo u novu sezonu. Pobeđena je Granada sa 6:1, ali su onda usledili jedva gledljivi mečevi protiv Ueske i Viljareala koji su završeni bez golova.

Baner 4m

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MixEr
Tuesday, 06.10.2020
15:19

Prvo Atletiko Madrid je bio bezobrazan prema Arsenalu a ne obrnuto. Nisu hteli da odkupe Toreiru već samo da dovedu na pozajmicu sa pravom otkupa tako da Arsenal ne bi imao para za dovođenje Tomasa. Čak su i odugovlačili sa pozajmicom jer znaju da Arsenal bez rešavanja plate Toreire ne bi mogao da dovede igrača. Sad što oni imaju klauzulu u ugovoru kojom svako može da im za određenu cifru uzme igrača bez toga da se oni pitaju ko im kriv. Dobili su maksimum šta ima da se bune???! Arsenal da je ranije dobio pare za Toreiru verovatno bi doveo Auriea. Iskreno mislim da je za nijansu po pitanju Arsenala ovo bolja kupovina. Genduzi se možda opameti pa postane vredan MC

avatar
Provokator
Tuesday, 06.10.2020
12:04

Sta je problem ? Arsenal im je dao Toreiru na pozajmicu, bas onako kako je ATM zeleo, a oni nisu bili raspolozeni da smanje cenu za Partija, samo je klauzula dolazila u obzir i Arsenal je to platio. Niko im nije kriv sto nisu pustili nezadovoljnog igraca na vreme i onda sacuvali vremena da novac od njega uloze u zamenu.

avatar
jack wilshere
Tuesday, 06.10.2020
12:02

Imas tim koji zeli tvog igraca i imas igraca koji zeli u taj klub. I imas klauzulu koja ti veze ruke. I umjesto da se dogovoris, uzmes Toreiru i pare, imas vremena da dovedes jos nekoga i uigras to, odbijas svaki moguci dogovor, iako znas da je klauzula tolika da je moze platiti i Sefild. Ne znam samo na koga je ljut i sta je on ustvari mislio da ce se desiti.

avatar
Offside
Tuesday, 06.10.2020
14:16

Bravo,upravo tako!A on je vecito ljut ako gledas i pratis Spansku ligu mozes to da vidis.Covek je vecito nezadovoljan necim i ovo nije nesto oko cega treba da se polemise,jedostavno,to je Simeone.

avatar
Amalainter
Tuesday, 06.10.2020
14:19

Samo sto Arsenal nije obavestio Atletiko da ce platiti klauzulu za igraca..to su mogli uraditi i pre dve nedelje,ali nisu..u tome je fora