Bes u Argentini zbog "Superklasika", ovo su reakcije!

Autor: Beta Beta
petak 30.11.2018.
23:44
Izvor: Beta

Odluka da se revanš finala Kopa libertadores izmedju River Plate i Boke Juniors igra u Španiji naišla je na opšte nezadovoljstvo medju argentinskim fudbalerima i navijačima.

EPA-EFE/Raul Martinez
EPA-EFE/Raul Martinez

Povezane vesti

"Ako neki navijač sa svojom porodicom želi da gleda utakmicu, kako će platiti put?", upitao je legendarni Dijego Maradona.

Južnoamerička fudbalska konfederacija Konmebol izazvala je bes i negodovanje time što je odlučila da se dva argentinska kluba sastanu na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Jedan od najupečatljivijih komentara na društvenim mrežama došao je od navijača koji je Kopa libertadores preimenovao u "Copa Conquistadores de Amerika", aludirajući na to da će se utakmica igrati na tlu nekadašnjih osvajača južnoameričkog kontinenta.

"Fudbal je u žalosti", jedan je od komentara.

Pojavile su se brojne montaže, poput čuvene slike na kojoj je Kristofer Kolumbo kako stiže u Ameriku, a umesto zastave koju je nosio nacrtan je pehar pobednika Kopa libertadores.

"To je kao kada smo zabranili tango. Uništavamo fudbal. Ne želim nasilje ili slično u sportu, ali ne možemo da ukrademo River - Boka", rekao je trener argentinskog kluba Urakan Gustavo Alfaro.

Argentina i ceo svet radovali su se duelu zakazanom za 24. novembar, ali zbog napada na autobus koji je na utakmicu vozio fudbalere Boke, utakmica je prvo odložena, pa pomerena i na kraju premeštena.

"Zašto tako lako prihvatate da se ova utakmica ne igra u Argentini? Krademo argentinski fudbal", izmedju ostalog piše u komentaru argentinskog medija Tiempo Argentino povodom odluke Konmebola.

Dnevni sportski list Ole navodi da su u ovom slučaju svi gubitnici.

"River je izgubio, Boka je izgubila, država je izgubila priliku. Izgubili smo navijače, nestala je iluzija, entuzijazam", navodi se u tekstu Olea.

Ipak, nisu svi nezadovoljni odlukom.

Ambasador Argentine u Španiji Ramon Puerta izjavio je da su dve avio kompanije koje saobraćaju na relaciji dve zemlje prodale sve karte za manje od tri sata.

Cena ulaznice za utakmicu i dalje je nepoznanica, ali bi trebalo da košta izmedju 100 i 300 dolara.

Očekuje se da u Madridu budu prisutni navijači optuženi za nasilje koje je dovelo do otkazivanja utakmice, članovi grupe Bara brava.

"Bilo bi iznenadjujuće da ne dodju u velikom broju, kako navijači Rivera, tako i Boke", rekao je nekadašnji fudbaler Horhe Valdano.

Reagovao je i trener Real Madrida, bivši argentinski fudbaler Santjago Solari, koji je rekao da je čast što će se igrati utakmica, ali da žali zbog toga što će biti na drugom kontinentu.

"Srca će biti slomljena", rekao je Solari.

Prva utakmica dva kluba u finalu završena je nerešeno 2:2 na stadionu Boke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 01.12.2018
13:03

Ili nek se igra tamo gdje treba u Argentini ili nigdje ako nisu sposobni to organizirati da bude koliko toliko sigurno Na kraju krajeva i ti navijaci moraju shvatiti neke stvari

avatar
Znajsha
Saturday, 01.12.2018
10:19
avatar
bagra
Saturday, 01.12.2018
01:20

E sada treba poslati huligame u Spaniju na tu utakmicu da naprave haos totalni tamo da poruse sve, kada su vec dobili organizaciju i namestenu priliku da se namlate para.