Berluskoni nije uspeo da ubedi Putina, sada je izgleda došlo vreme, Milan u ruskim rukama?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.01.2019.
11:13
Izvor: Sportske.net

Sprema se ponuda, fond Eliot na iskušenju, oni su imali dugoročne planove, ali bi mogli da oligarhu prepuste većinski deo akcija. Novac nije problem...

BETA/AP Photo/Luca Bruno, File
BETA/AP Photo/Luca Bruno, File

Povezane vesti

Svojevremeno je Silvio Berluskoni od svog prijatelja Putina tražio da mu pomogne da nađe investitore u Milan, ali je dobio negativan odgovor.

Generalna linija koju je sledila Rusija da tamošnji tajkuni treba da ulažu u domaći sport, a samog Putina fudbal i ne zanima.

Ali, sada bi njegov bliski prijatelj i jedan od najbogatijih ljudi na prostoru nekadašnjeg SSSR, Ališer Usmanov mogao da pošalje ponudu za Milan.

On je prodao svoj udeo u Arsenalu, pošto nije uspeo da istisne Stena Krenkea, uzeo je za nešto više od 30% deonica više od 600 miliona evra.

Dovođen je i ranije u vezu sa Milanom, ovaj Uzbek želi većinski paket akcija, a mogao bi da uloži i ogroman novac u pojačanja i podizanje Milana.

Videćemo šta će odgovoriti fond Eliot, odnosno porodica Singer koja želi da podigne cenu "Rosonera" i da osim stvaranja novog tima, dovođenja igrača mlađih od 25 godina otpočne sa gradnjom stadiona. Ako bi Usmanov kupio većinski deo akcija i obavezao se da će uložiti novac u infrastrukturne projekte, onda bi mogao da dobije većinski paket akcija.

Ovaj Uzbek koji ima rusko državljanstvo težak je 15 milijardi evra, kontrološe Metalinvest, medijsku industriju u Rusiji, kao i digitalne tehnologije.

Ulagao je u Dinamo iz Moskve na nagovor Putina, njegov računovođa i partner u nekim poslovima Farhad Moširi je kupio Everton, a njihova firma je i sponzor trening centra.

Ali, Usmanov koji je često kritikovao većinske partnere u Arsenalu zbog nedostatka ambicija i neulaganja novca u transfere, želi fudbalski klub, videćemo hoće li to biti Milan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rossonero_t
Tuesday, 29.01.2019
15:05

Mozda tek nakon 3-4 god...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 29.01.2019
14:48

Kupi Perudju, Brešu, Sienu, Leće.... Manje novca potrebno za to a za par godina uz solidna ulaganja možeš u vrh serije a.. Mada i Milan zaslužuje da se vrati u vrh svetskog fudbala..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 29.01.2019
12:56

АЦ РусЛан и Људ-МилаН.

avatar
UGASICE SE partizai
Tuesday, 29.01.2019
12:55

Devojke iz Amsterdama su imale manje "gazda" od Milana

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 29.01.2019
12:42

Ovaj milan kao laka zena, svek godine u tudjim rukama... aj sad malo Rus nek se igra :)))