Benzema ponovo spava

Autor: Nikola Miloradović
sreda 03.10.2018.
10:25
Izvor: Sportske.net

Francuski napadač je jako dobro otvorio sezonu, a onda...

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Madridski Real je evidentno upao u krizu, nakon poraza od Sevilje u šestom kolu Primere, u narednom je usledio remi bez golova na "Bernabeu" u gradskom derbiju, a onda su Madriđani doživeli neočekivan poraz u drugom kolu grupne faze Lige šampiona od moskovskog CSKA.

"Armejci" su sinoć slavili sa 1:0 i tako napravili veliko iznenađenje, ali su i potvrdili da se četa Julena Lopetegija nalazi u problemu.

Jasno je da je sa slabim partijama Reala povezan i učinak Karima Benzeme.

Francuski napadač je sjajno otvorio sezonu, postigao je gol u Superkupu Evrope, a potom i četiri u Primeri.

A onda, od utakmice sa Atletik Bilbaom, Benzema je nestao.

Naime, on u prethodnih šest mečeva, zaključno sa duelom sa Baskijcima, nije uputio nijedan šut u okvir protivničkog gola, svaki meč počeo je kao usamljen u špicu napada.

Zaista nestvaran podatak, odigrao je skupa 449 minuta, a da pritom nije nijednom pošteno pripretio protivčnikom golmanu.

U nastavku pogledajte njegov učinak u prethodnih šest duela, postaje sve jasnije da su Madriđani morali ozbiljnije da se pojačaju u napadu.

Bilbao: 90 minuta, 2 šuta ka golu (0 u okvir)
Roma: 62 minuta, 2 šuta ka golu (0 u okvir)
Espanjol: 60 minuta, 1 šut ka golu (0 u okvir)
Sevilja: 59 minuta, 1 šut ka golu (0 u okvir)
Atletiko Madrid: 88 minuta, 2 šuta ka golu (0 u okvir)
CSKA Moskva: 90 minuta, 5 šuteva ka golu (0 u okvir)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Wednesday, 03.10.2018
12:34

Uvijek sam pricao da je jedan od najprecijenjenijih napadaca...i kad je dao ona 4 gola na pocetku, rekao sam da me ne cudi da ga narednih 3 mjeseca ne bude nidje. Takav je vec par sezona, ali dok je Ronaldo bio tu, svi su pricali radi za Ronalda, zahvalan igrac...i istina da je radio dosta za njega, ali sad kad treba da bude prvi gol igrac, ne postoji. Napadac kojeg ces vidjeti svuda osim u 16. A i to van 16 sto igra, igra katastrofalno, ne umije normalnu povratnu da da. Prodali Ronalda, i oslanjaju se na Benza ove sezone...mrka kapa od toga.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 03.10.2018
10:56

Ne znam koje su njegove brojke iz proslih sezona, ali sam prilicno siguran da nikad nisu bile puno bolje. :) Covjek jednostavno nije tip napadaca koji trci, trudi se, suta na gol i iz tog broja pokusaja izrodi se neki gol. Sinoc je imao par stvanro dobrih suteva, koji su mogli uci i to bi bila prava majstorija. Stoji i da Real treba prodiktivnijeg spica, mozda je bas Marijano rjesenje, sinoc se za kratko vrijeme usao u dosta prilika, pogotovo je u igri glavom bio dominantan. Podsjeca na Benzemu iz najboljih dana.