Benitez otkrio šta je krenulo po zlu u Interu: "Za sve je kriv Morati!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 25.11.2018.
13:18
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak smatra da nije bilo do njega.

BETA/AP Photo/Felice Calabro'
BETA/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Inter je nakon osvajanja Triplete 2010. godine morao da pronađe novo rešenje na klupi pošto je Žoze Murinjo trijumfalno napustio klub.

Izbor je pao na Rafu Beniteza što navijači nisu pozdravili sa oduševljenjem, na kraju se ispostavilo da su bili u pravu pošto je Španac smenjen nakon samo šest meseci.

Taj period je označio i ponor "Neroazura" od kojeg su se tek prošle sezone donekle oporavili.

"Osvojio sam Kup Italije i Svetsko prvenstvo za klubove. Morati je džentlmen, ali on toliko voli Inter da nije mogao da posmatra stvari racionalno. Činio je sve za svoje igrače i zato je bio nervozan kada bismo izgubili", smatra menadžer Njukasla.

"'Senatori' su me podržali - Samjuel, Kambijaso, Kordoba, Milito i Zaneti. Eto'o je postigao 18 golova pod mojom komandom. Želeo sam da podmladim ekipu, ali Morati nije želeo da proda svoju 'decu'. Imali smo 15 igrača sa preko 30 godina, ali upali smo u problem sa Finansijskim fer-plejom. To sam saznao kasno jer je tržište već bilo zatvoreno", otkrio je Benitez.

Da li je Španac u pravu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Sunday, 25.11.2018
16:05

Ovde je donekle rekao istinu. Morati je dzentlmen i zato ga svi vole, nije zeleo da odbaci te igrace zato sto su zasli u godine jer je izuzetno cenio to sto su oni uradili za njega i Inter. Bilo je tu odlicnih ponuda za Milita, Maikona, Snajdera, Etoa....ali on nije zeleo da cuje. Interu su se u to vreme nudili svi posebno iz Serije A...tada je Kavani otvoreno rekao da zeli u Inter, Pastore, Kjaer, Sancez...

avatar
REAListaee
Sunday, 25.11.2018
14:22

Koliko lupa ovaj lik, kao da niko ne prati fudbal pa vidi kako svaku ekipu unisti

avatar
Amalainter
Sunday, 25.11.2018
17:10

U jednu ruku je u pravu..Inter tada nije hteo da se oslobodi tih igraca..a bilo ih je puno u godinama..
A da je los trener-jeste

avatar
Oldboy
Sunday, 25.11.2018
17:29

Ne bih se složio da uništi svaku ekipu, ipak je sa Liverpulom, a bogami i pre njega beležio sjajne rezultate, ako se ne varam Kutinjo je prodat dok je on bio trener, ali ne njegovom odlukom naravno, jedno od najlepršavijih utakmica Intera je prvo poluvreme protiv Totenhema u sezoni posle osvajanja triplete, u drugom poluvremenu Bejl pravi vola od Majkona, ostalo je istorija