Benitez konačno OBJASNIO zašto Mitar ne igra!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.12.2017.
16:19
Izvor: Sportske.net

Hoće li navijači prihvatiti ovo objašnjenje?

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Njukasl je danas poražen od Čelsija (3:1), a našeg Aleksandra Mitrovića nije bilo u igri.

Svih 90 minuta presedeo je na klupi, pa je izostala i prilika da bar u nastavku pokaže nešto od svog repertoara.

Kao i obično, navijači Njukasla ponovo se pitaju zbog čega njihov ljubimac nije među starterima, a strateg ''Svraka'' Rafa Benitez objasnio je svoj izbor u razgovoru sa novinarima.

''Ako želimo da naš napadač, nije bitno kako se zove, postiže golove, mi moramo da kontrolišemo igru u našim utakmicama. Ja sam siguran da svi oni, i Dvajt Gejl i Mitrović i Hoselu mogu da postižu golove, posebno ako dobiju 30 upotrebljivih lopti po utakmici. Ali, mi nemamo takav tip ekipe.

Mi jesmo u Premijer ligi, ali treba shvatiti naš nivo. U velikom broju utakmica mi nemamo posed lopte i kontrolu igre, pa moramo da igramo na kontre'', objašnjava Benitez.

A onda je došao do razloga zbog kojeg Mitrović ne dobija veću minutažu.

''Kada govorimo i Mitroviću i Hoseluu, oni su drugačiji od Gejla. Dvajt ima tempo igre, a ova dvojica su krupniji i osvajaju lopte u vazduhu. To je velika razlika. Ako igrate 'duboko', onda je teže za njih, jer su suviše daleko.

A ako imamo inicijativu, onda je lakše Hoseluu i Mitroviću, a teže za Gejla'', objašnjava Benitez.

Danas je protiv Čelsija igrao Gejl, što je u skladu sa onim o čemu je govorio Benitez, postigao je i jedini gol za Njukasl, ali se postavlja pitanje zbog čega je Hoselu imao prednost u odnosu na Mitrovića u većem delu sezone.

''Hoćete da polemišemo o tome ko treba da igra? Imamo to što imamo, a ovi igrači vredno rade za tim i treba da ih podržimo'', zaključio je španski stručnjak.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Saturday, 02.12.2017
20:17

Pozajmica u Partizan!

avatar
ercov
Saturday, 02.12.2017
19:10

Veoma otvoreno i jednostavno, svidelo se to nekome ili ne. Ovakav opis Mitrovog ucinka je najbolje moguce videti u nasoj reprezentaciji.

avatar
Saturday, 02.12.2017
17:29

E hvala mu. Sada mi je mnogo jasnije. Inace ja koji nisam fudbalski radnik sam mogao takodje da dam ovakvu analizu gde visoki i snazni igraci su jaci u duelu a brzi vise ucestvuju u igri i itd. Problem je svakako sto newcastle nema igru....

avatar
Saturday, 02.12.2017
21:07

jeste, ali tu ima i jedna zackoljica, a ta je da ukoliko imas igrace za jedan tip igre, ti prilagodis svoju igru i igracima koje imas. Nista ovde Benitez nije lose rekao i skroz je upravu, svako moze dati golove iz trideset sansi, ali, pitanje je ko daje vise, kao i to da igru ne kreiraju napadaci uglavnom, ako ti napadac ili soper kreira igru tu nesto nije dobro. NIje ti svaka ko protiv Celsija, a valjda proiv Swonsija Hadersfilda zelis da imas kontrolu?

avatar
Sunday, 03.12.2017
14:55

to je njegov problem. Koji sam hteo da apostrofiram. Ne mozes se vaditi na limitiranos tigraca koje imas, a da usput ne pokusas da ista uradis da ide njima na ruku. Na stranu sve sa Mitrovicem, ali Benitez niti ej pokazao neku ideju i koncept igre,tako da ovi pokusaji su krajnje glupi.

avatar
Sunday, 03.12.2017
11:19

Pa on je dovodio te igrace, neka onda prilagodi igru vec jednom!

avatar
Don Carlo
Saturday, 02.12.2017
17:22

Benitez objasnio :D