Benfika silna u derbiju, sjajni Živković ''pakovao'' golove!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.12.2018.
20:23
Izvor: Sportske.net

Lisabonski ''Orlovi'' nastavljaju poteru za Portom. Večeras su upisali novu pobedu, i to kakvu!

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

U Portugalu se igra 14. kolo tamošnjeg šampionata, a ekipa Benfike bila je više nego ubedljiva u derbiju kola protiv Brage na svom terenu.

Domaći su slavili sa 6:2, što im je peta uzastopna pobeda u prvenstvu, a ukupno deseta od početka sezone.

Od prvog minuta su u redovima Benfike zaigrali srpski reprezentativci, Ljubomir Fejsa i Andrija Živković koji su dali značajn doprinos trijumfu i koji su odigrali celu utakmicu.

Na vodeći gol Benfike čekalo se 19 minuta, a onda je Pici doveo domaće u vođstvo. Dvadeset minuta kasnije, na ulasku u finiš prvog poluvremena, Andrija Živković je odlično izveo korner, a na pravom mestu u kaznenom prostoru Brage našao se Žardel koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu za 2:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugi deo igre i posle samo tri minuta igre u nastavku, Grimaldo uvećava prednost Benfike na tri gola razlike.

Nadu gostima vratio je Sousa u 51. minutu, ali Benfika ekspresno uzvraća, ovog puta preko Žonasa tri minuta kasnije.

Ako je i bilo nekih dilema oko ishoda, sve su otklonjene u 63. minutu meča, kada je posle auta sa desne strane lopta došla do Živkovića, a ovaj je odlično pronašao Ćervija u ''srcu'' kaznenog prostora, koji udarcem iz prve šalje loptu u mrežu za 5:1.

Ni tu se Benfika nije zaustavila, u 67. minutu Almeida je postigao i šesti gol za domaće, a debakl Brage ublažio je Novais sedam minuta kasnije - 6:2.

Na tabeli, Porto vodi sa 36 bodova, Benfika ima 32, Sporting je treći sa 31 i utakmicom manje, a Braga je četvrta sa 30 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke