Benfika pobedila posle 0:2, Živković čovek preokreta!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.01.2019.
20:51
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac dao veliki doprinos preokretu lisabonskih ''Orlova''.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Četiri dana posle iznenađujućeg poraza od Portimonensea (2:0), Benfika je i večeras bila u problemima, ovog puta na svom terenu.

U meču 16. kola šampionata Portugala, Benfika je večeras dočekala Rio Ave i na kraju slavila sa 4:2, iako je tokom prvog poluvremena imala dva gola zaostatka.

Rio Ave je poveo golovima Gabrijelzinja u 17. i Moreire u 20. minutu i ''mirisalo'' je tada na novo razočaranje za navijače Benfike.

Ali, sedam minuta kasnije Seferović smanjuje na 2:1, da bi isti igralč asistirao Žoao Feliksu za izjednačenje na 2:2 u 31. minutu.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, ali se dugo čekalo na potpuni preokret Benfike.

A onda, srpski reprezentativac Andrija Živković u 62. minutu ulazi umesto Ćervija, da bi samo dva minuta kasnije odlično centrirao sa leve strane za Žoao Feliksa koji postiže svoj drugi gol za preokret - 3:2.

To je bio ključni detalj meča, a Seferović je u 70. minutu samo potvrdio trijumf Benfike - 4:2.

Trijumfu domaćeg tima doprineo je i drugi srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa, koji je za razliku od Živkovića na terenu proveo svih 90 minuta.

Benfika je trenutno na drugom mestu na tabeli, sa četiri boda manje u odnosu na Porto i bodom više u odnosu na trećeplasirani Sporting, ali ima meč više od obe pomenute ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke