Belorusi ušli u neverovatan rizik, juče PRED PUBLIKOM igrali i bivši fudbaleri Zvezde i Čukaričkog!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2020.
09:31
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Očigledno, beloruske vlasti imaju potpuno drugačiju strategiju borbe sa pandemijom koronavirusa. Šta se tamo dešava ovog vikenda?

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

I dok se bukvalno sva sportska takmičenja zaustavljaju širom sveta, čak ni Turci i Rusi više nisu tako tvrdoglavi u prkošenju pandemiji koronavirusa, u Belorusiji nešto potpuno suprotno ovih dana, iako je i tamo zabeleženo nekoliko desetina slučajeva zaraze koronavirusom.

Preneli smo juče, tamo je počelo fudbalsko prvenstvo, utakmice seigraju pred publikom, a juče su na terenu bili i fudbaleri koje odlično poznajemo - bivši napadač Spartaka i Crvene zvezde Nemanja Milić, kao i doskorašnji član Čukaričkog i reprezentativac Crne Gore Boris Kopitović.

Njih dvojica su nastupili u meču prvog kola u dresu BATE Borisova, koji je pred oko hiljadu gledalaca poražen na gostovanju od ekipe Energetika sa 3-1.

Posle meča, Kopitović je govorio za ''Novosti'' i otkrio šta se to zapravo dešava u toj zemlji.

''Ceo svet je stao zbog virusa, samo ovde se sve svelo na bizarnu zabranu rukovanja, koja je pred svaku utakmicu bila neizostavan deo ceremonije'', je Kopitović.

Otkriva da trener BATE Borisova nije želeo da na teren pošalje najjači sastav, kako bi one najbolje koliko-toliko zaštitio od moguće zaraze.

''Obavestio nas je da nije imao zlu nameru i da je hteo da nas zaštiti'', ističe Kopitović, koji je ipak ušao u drugom poluvremenu i odigrao dvadesetak minuta, baš kao i Nemanja Milić.
-
Kazino baner
-
Rukovanja nije bilo pre meča, ali jeste bilo uobičajenog slavlja kod postizanja golova.

''Belorusija je i po tom pitanju mimo svih. Pobeda Energetika za njih je veliki podvig, pa su dvostruki strelac Jakšibajev i Bakić sreću znali da podele sa saigračima'', objašnjava Kopitović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Saturday, 21.03.2020
11:13

Prve cetiri utakmice i kvote na favorite 1.20, 1.30, 1.12 i 1.40 nisu dosle, cak je tri otislo u kontru na kvote 9.00, 9.00 i 7.00. Citav kladionicarski svet je nagrnuo na ovo i naravno, kladionice odrade svoje.