Belgiju tresu afere, kako će se to odraziti na nastup "crvenih đavola" u Rusiji?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 24.05.2018.
17:24
Izvor: Sportske.net

Ako se po jutru dan poznaje, ne sluti na dobro.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Belgija je prva evropska reprezenatcija koja je overila vizu za Rusiju.

Kvalifikacije su bile lagana šetnja, u grupi sa Grčkom, Bosnom i Hercegovinom, Estonijom, Kiprom i Gibraltarom Belgijanci su imali skor 9-1-0 i gol razliku 43:6.

Zbog individualnog kvaliteta pojedinaca, Belgija svakako ima potencijal za visoke domete, ali pitanje je kako će funkcionistati kao tim protiv ozbiljnih reprezenatcija na većim utakmicama.

Na prethodnom Mundijalu u Brazilu 'crveni đavoli' su ostavili veoma dobar utisak. Bez većih problema su izaši iz grupe, u prvoj rundi nokauz faze, u verovatno najzanimljivojoj utakmici na celom prvenstvu, posle velike borbe izbacili Klinsmanovu Ameriku posle produžetaka, stigli su do četvrtfinala gde ih je eliminisala Argentina "na šibicu".

Brazil Soccer WCup Argentina Belgium

U Braziliji se videlo da reprezentaciji Belgije nedostaje iskustvo sa velikih takmičenja, osetila se duga pauza, posle 12 godina su se "crveni đavoli" vratili na najveću scenu, prethodno učešće na Svetskim prvenstvima bilo im je u Japanu i Južnoj Koreji s početka veka kada je prva zvezda tima bio Mark Vilmots, čovek kog je Roberto Martinez nasledio na mestu selektora.

Dve godine kasnije na Evropskom prvenstu u Francuskoj u četvrtfinalu im se isprečio Vels, što je predstavljalo veliko iznenađenje. Vilmots je platio ceh odlaskom sa kormila, a na površinu je isplivao prljav veš: da su odnosi među igračima loši, da postoje klanovi i da je atmosfera u svlačionici napeta. Podsetimo da je tada država Belgija bila u krizi, da su bili zategnuti odnosi između Flamanaca i Valonaca, to se nesumnjivo odrazilo i na fudbalsku reprezentaciju.

Zbog te eliminacije od Velsa mnogi smatraju da ova generacija nije kadra za velika dela, a najnovija dešavanja unutar reprezentacije su još jedan jak argument onih koji sumnjaju u Belgiju.

Dosta bure je izazvala odluka selektora Martineza da izostavi Rađu Naingolana sa spiska putnika za Rusiju, nakon čega je ovaj momentalno objavio da se povlači iz reprezentacije. Ipak, koliko god se lubitelji fudbala širom sveta išćuđavalo tome i koliko god se organizovali protesti s parolama "Pravda za Nindžu", ipak je to stvar selektorovog izbora, za koji je isključivo on odgovoran. Španskom stučnjaku smeta što je vezista Rome aktivan pušač, a svoju odluku da ga izostavi obrazložio je time da se ne uklapa u njegovu viziju.

Cyprus Belgium Euro Soccer

Međutim, ono na šta Maritnez ne može da utiče su zbivanja van terena, konkretno afera koja je ugladala svetlost dana u zao čas.

O čemu se radi?

Naime, bivša devojka Kevina De Brujnea je "istrtljala" nekom tabloidu da joj je Tibo Kurtoa za jednu noć pružio ono što bivši momak nije uspeo za tri godine.

Izgleda da je Kurtoa "uzeo pelcer" od svog bivšeg kapitena Džona Terija i da mu ne predstavlja problem da malo "eksperimentiše" sa devojkama svojih saigrača, iako je, što se kaže, srećno oželjen ćovek. Osim toga, Stari Latini su imali običaj da kažu "nomen est omen". Slučajnos'?

Cyprus Belgium Euro Soccer

Ovakve stvari teško prođu bez reprekusija, istorija nas je tome nebrojano mnogo puta naučila...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Thursday, 24.05.2018
22:42

Хахахахахаха ако је учио од Терија, онда не треба трошити ријечи. 😂😂😂

avatar
dock
Thursday, 24.05.2018
20:22

Hahahah, Tibo, svalercina! Carski!

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
18:56

Nomen est omen:-D A mozda je covek samo kurtoazan tj. ljubazan i dzentlmen:-D Drugo, mozda vise nisu bili zajedno, mozda nije varala Kevina? Sa Romerom isto ima neke frke, izgleda da i nije povredjen...

avatar
FanEngleskogfudbala
Thursday, 24.05.2018
17:31

Briga Kevina,ucinio mu je uslugu.Sada ima prelepu suprugu,koja za svoj izgled moze da zahvali majci prirodi a ne plasticnim hirurzima.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 24.05.2018
21:02

Ovo je bilo pre par godina a Kurtoa nije srecno ozenjen vec je rastavljen sa tom zenom sa kojom ima decu u Madridu.

avatar
FanEngleskogfudbala
Friday, 25.05.2018
12:12

Kazem da Kevin De Brujne ima suprugu.