Belgijanci užasnuti terenom na 'Grbavici'

Autor: Boban Filipović
nedelja 08.10.2017.
11:35
Izvor: Sportske.net

Iako su slavili na gostovanju u Sarajevu, 'Crveni đavoli' su ostali u šoku zbog stanja terena na kom su igrali protiv Bosne i Hercegovine.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mnogo jači utisak od pobede, kojom su 'Zmajeve' najvrovatnije izbacili iz trke za baraž sa Grcima, reprezentativcima Belgije je ostavio katastrofalno loš teren na stadionu Željezničara.

"Nikada nisam igrao na ovakvom terenu, to je bilo klasično polje krompira, ali smo pokušali da ne obraćamo pažnju na to i da dobro igramo"
, izjavio je Miši Batšuaji, strelac jednog od četiri gola koji je postigla Belgija.

Kevin De Brujne je otišao korak dalje i zatražio da FIFA reaguje.

"Osvojili smo tri boda i srećni smo zbog toga. Bio sam zabrinut da li ću se povrediti, ali je dobro prošlo. Neprihvatljivo je da se igra na ovakvom terenu. FIFA mora da uradi nešto, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale u budućnosti. Poslednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina. Teško je oceniti da li je neko igrao dobro ili loše jer je bilo nemoguće kontrolisati loptu." istakao je arhitekta 'Crvenih đavola'.

Na teren se požalio i selektor Roberto Martines, koji je istakao da je njegovo katasrtofalno stanje doprinelo povredi Maruana Felainija.

"Teren na kojem smo igrali bio je ispod nivoa. Dobro smo ušli u meč, kontrolisali smo igru, a povreda Felainija nas je poremetila i izgubili smo koncentraciju. Posle toga smo pokazali neverovatan karakter – nismo odustajali, iako na ovom terenu nije moguće sprovesti nikakvu taktiku." rekao je Martines.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke