Belgija - Novi rafal po Mitroviću!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.09.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Šampion Belgije otvorio je novu sezonu u Ligi šampiona remijem sa Galatasarajem a jutro posle meča u Istanbulu belgijski mediji puni su tekstova koji Aleksandra Mitrovića vide kao glavnog krivca što "ljubičasto-beli" nisu poneli sva tri boda sa Bosfora.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Sinoćnim mečevima prvog kola u grupama od "A" do "D" počela je nova sezona u Ligi šampiona a na osam odigranih utakmica Srbija je imala trojicu predstavnika. Neven Subotić (Borusija) i Luka Milivojević (Olimpijakos) radovali su se pobedama a Aleksandar Mitrović (Anderleht) je posle remija svog kluba na gostovanju Galatasaraju ponovo dospeo na udar belgijske javnosti.

Šampion Belgije poveo je u Istanbulu u 54. minutu ali je u prvom minutu nadoknade vremena Galatasaraj izjednačio na 1:1 i tako uspeo da spreči Anderleht da sa Bosfora ponese čitav plen.

Uprkos činjenici da Anderleht ima jedan od najmlađih timova u LŠ i da remi sa Galatasarajem svakako nije neuspeh, belgijski mediji odlučili su da u današnjim izveštajima "razapnu" Aleksandra Mitrovića na krst i označe ga kao glavnog krivca za to što se "ljubičasto-beli" nisu vratili iz Turske sa tri boda u džepu.

Elektronski mediji puni su naslova u kojima se aludira na to da su Mitrovićevi promašeni ziceri koštali Anderleht pobede pa tako belgijski "RTL" piše kako bi se šampion vratio iz Istanbula sa tri boda da je srpski napadač realizovao šanse koje su mu se ukazale.

Sa takvim konstatacijama složio se i trener Benik Hasi koji je nakon utakmice ocenio da pozicije koje drugima izgledaju kao idealne za postizanje gola to nisu za Aleksandra Mitrovića.

"Mitrović naporno radi ali šanse koje je imao u drugom poluvremenu njemu nisu bile dovoljno dobre da iz njih postigne gol" rekao je Hasi nakon meča.

Na taj način Aleksandar Mitrović ponovo se našao na udaru medija i trenera što nije prvi put. Podsetimo da su tokom proleća belgijski mediji osuli paljbu po Srbinu i postavljali pitanje da li je Anderleht bacio pare dovođenjem Aleksandra Mitrovića.

Usledio je duela mladih reprezentacija Belgije i Srbije kada je Mitar demonstrirao klasu pa su kritičari momentalno utihnuli sve do početka nove sezone kada je bivšem napadaču Partizana zamereno što je tokom leta dodao koje kilo.

Nakon toga usledio je sjajan početak sezone za Mitrovića a sada i novi negativni komentari na njegove igre pa se čini da mediji u Belgiji jedva čekaju da mladog srpskog napadača napadnu i okrive za loše rezultate Anderlehta a mora se priznati da "podršku" imaju i u treneru Beniku Hasiju koji neretko Srbina stavlja na tapet.

Možda je Anderlehtu neophodno da ostane bez Mitrovića, baš kao što se odrekao Luke Milivojevića koji je sinoć blistao u Pireju, da bi Belgijanci shvatili kakvog igrača imaju u svojim redovima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke