Bejl je pravi kad je najpotrebnije, Velšanin odveo Real u prvo finale ove sezone!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.12.2018.
19:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri madridskog Reala slavili su u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva u UAE.

EPA-EFE/MAHMOUD KHALED
EPA-EFE/MAHMOUD KHALED

Povezane vesti

Aktuelni osvajač Lige šampiona, madridski Real, igrao je u polufinalu "Mundijalita sa japanskim Kašima Anltersima, a evropski predstavnik je slavio sa ubedljivih 3:1 (1:0) i tako se plasirao u treće uzastopno finale ovog takmičenja.

Santijago Solari nije želeo ništa da prepušta slučaju pa je na teren poslao gotovo najjaču postavu, na klupi je ostao roviti Kazemiro, a evo ko se našao u startnih 11.

Kurtoa, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Kros, Ljorente, Modrić, Lukas Vaskez, Benzema, Bejl

Kašima je umalo povela već u drugom minutu, sjajan udarac ka golu Reala poslao je Seržinjo, ali je Kurtoa uspeo da sačuva svoju mrežu.

Na prvi gol se čekalo do 44. minuta, kada je nakon sjajne kombinacije sa Marselom mrežu Kašime zatresao Geret Bejl.

Sa 1:0 u korist "Los Blankosa" se otišlo na domor, da bi nakon osam minuta igre u nastavku Real postigao drugi gol, ponovo u centru pažnje Bejl.

Iskoristio je nepažnju odbrane rivala i svoju brzinu i presekao jedan jako loš povratni pas, zaobišio je i golmana i iz nezgodnog ugla pogodio mrežu Kašime za 2:0.

Samo dva minuta kasnije, Marselo pronalazi Velšanina u kaznenom prostoru rivala, Bejl je uspeo da izbegne ofsajd i namesti se na udarac, raspalio je po lopti i pocepao mrežu Antlersa za 3:0 u korist Reala.

Nisu se ipak fudbaleri Kašime predavali, igrao se 78. minut kada je Doi prihvatio jedan povratni pas u kaznenom prostoru Reala i matirao Kurtou za 3:1. Sudija je odlučio da pomoću VAR-a proveri da li je fudbaler koji je doturio loptu do Doija bio u ofsajdu, nakon konsultovanja doneo je odluku da prizna pogodak japanskoj ekipi.

U 87. minutu je Bezema mogao da otkloni sve sumnje, ali je sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored gola.

Ipak, promene rezultata do kraja nije bilo, te će Real igrati u finalu Svetkog klupskog prvenstva i treću godinu zaredom, tamo ih čeka domaćin turnira Al Ain, koji je juče posle boljeg izvođenja penala savladao River Platu.

Finale se igra 22. decembra, ukoliko Madriđani slave, postaće prvi klub koji je u četiri navrata podizao trofej na Svetskom klupskom prvenstvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delgado
Wednesday, 19.12.2018
21:46

Bio sam na utakmici poluprazan stadion ali eto bilo bi dobro finale Real i Rivera ali će nažalost umesto Rivera biti Al Ain

avatar
NikkiCFC
Thursday, 20.12.2018
00:33

Real uvek tako ima srece da izbegne rivale.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 19.12.2018
20:26

odlican Bale danas. Marselo za sada najbolji igrac tima . nek Solari ostane trener samo da Mourinho ne dodje.

avatar
GO HARD
Wednesday, 19.12.2018
20:46

Najgori igrac tima** Opet ne postoji u odbrani, opet je beskoristan na svojoj polovini, kao takav ne moze biti najbolji igrac.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 20.12.2018
00:34

Marselo nikada nije bio dobar defanzivac sta vise uvek je bio medju najgorima kada su bekovi u pitanju ali covek daje previse napred i na timu i treneru je da postave tim kako se ne bi videle njegove slabosti. Verovatno najbolji levi bek u istoriji.

avatar
Badr Hari
Wednesday, 19.12.2018
21:24

Ali Real je prop'o bez izizanog, Bale povređen, neupotrebljiv i očajan, a bez 'magičnog' ZiZu-a (koji je pre 2 godine sudijskom krađom protiv iste ove Kašime usred Japana jedva pobedio u produđecima) mogu samo da sanjaju o pobedi. :D

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 19.12.2018
21:01

najvise doprinosi igri . ekipa postize malo golova , bez njega ne bi postizali i to malo golova sto inace daju.