Bejl je 'jabuka razdora'!

Autor: Miloš Marković
utorak 24.03.2015.
13:26
Izvor: Sportske.net

Na sreću, još uvek ne u dovoljnoj meri trula da pokvari čitavu sadnicu.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ničega idiličnog u Madridu u poslednje vreme.

Poraz od velikog rivala u El Klasiku samo je razbuktao požar koji gori već neko vreme, u epicentru zbivanja, kako to obično biva, najveće zvezde tima, najplaćeniji fudbaler(i), ovog puta sam i isključivo on – Garet Bejl.

Opisan kao glavni krivac u porazu u kome se na terenu nije video, Velšanin je na udaru navijača, ali i kompletne javnosti priklonjene madridskom gigantu. Novinari mu nisu dali ni ocenu, rezignirani navijači ga fizički napali nakon utakmice, lavina nezadovoljstva se sručila na Bejlova pleća.

Morao je to i da očekuje, sigurno da je bio i pripreman, ali intenzitet pritiska koji oseća utiče na njegove partije, to je evidentno. Cena prikačena na leđa dovoljna je da se Ronaldo zlokobno nasmeši, i sam je prošao istu Golgotu.

Ono što je jasno, klub će ga podržati.

Koliko god glasni povici bili, Perez i uprava kluba neće tek olako izgubiti svoju vrednu investiciju, rekordno plaćenog fudbalera, koga vide kao naslednika Ronalda. To su jasno pokazali i hitrim postupkom protiv navijača koji su vandalskim činom napali Bejla i igrače, Uprava je stala iza svog igrača.

Ipak, navijači su poslali još jednu glasnu poruku, većina istih želi da Bejl ode iz tima.

Kako to obično i radi u ovakvim slučajevima, 'As' je sproveo anketu po kojoj je čak 68. 3% ispitanih navijača Reala odgovorilo da Velšanin ne bi trebalo da bude u startnom timu Karla Anćelotija. Anketa je sprovedena na uzorku od 8.532 navijača, što je ipak pozamašna brojka.

Anćeloti, sa svoje strane, nije stručnjak spreman na kompromise.

Britain Soccer Super Cup

Istakao je to tokom tekuće sezone, njegov trio, popularni BBC je automatizovan izbor, Italijan nije tip trenera koji će lako pokleknuti pred pritiskom. Logično, bilo kakva promena u timu i izbacivanje Bejla iz startne postave bila bi jasna predaja pred zahtevima navijača, negativna poruka samom fudbaleru, ali i signal zainteresovanim klubovima da krenu u konkretnije napade na Velšanina.

Budite uvereni, to se neće desiti.

Da dodatno potkrepim ovu tvrdnju, izbacivanje Bejla iz tima primoralo bi Anćelotija da se vrati na 4-4-2 sa još jednim defanzivnije orijentisanim fudbalerom na sredini terena, čime bi se uklonila prepoznatljiva oštrica na kojoj se insistira. Takođe, ni to se neće desiti.

Kakvo je rešenje?

Jednostavno, strpljenje. Kategorija nepoznata korporativnom fudbalu, doduše.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke