Bazel održao lekciju na temu "Kako predati titulu na gospodski način"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.04.2018.
18:50
Izvor: Sportske.net

Ukoliko mislite da se svuda u svetu borba za šampionsku titulu vodi iz rovova grdno ste se prevarili.

Epa/Peter Klaunzer
Epa/Peter Klaunzer

Povezane vesti

Fudbalski klub Bazel oprostio se minulog vikenda od šampionske titule pošto je Jang bojs četiri kola pre kraja matematički osigurao zvanje novog šampiona Švajcarske.

Više od trideset godina čekali su u klubu iz Berna na šampionsku titulu, a kada su konačno stigli do nje u velikom stilu usledile su (ne)očekivane reakcije rivala.

Pisali smo u nedelju kako su mnogi švajcarski klubovi putem društvenih mreža čestitali Jang bojsu, ali Bazel je otišao korak dalje.

Čelnici Bazela zakupili su jednu celu stranu u štampanim medijima u Švajcarskoj i iskoristili je da čestitaju novom šampionu.

"Molimo Vas da vodite računa o trofeju, voleli bismo da ga dobijemo nazad u dobrom stanju. Fudbalski klub Bazel čestita Jang bojsu na osvajanju šampionske titule", navodi se u poruci.

Bazel cestitka

Šta reći o ovom gestu osim "Kapa dole!".

Bazel je u prethodnih osam sezona stizao do šampionske titule u Švajcarskoj i tako došao do 20 osvojenih trofeja. Grashopers je i dalje najtrofejniji klub sa 27 titula prvaka, a prate ga Bazel (20), Servete (17), Cirih (12) i Jang bojs (12).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke