Basta: "Velika je čast nositi kapitensku traku Lacija"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 25.11.2017.
21:04
Izvor: Sportske.net

Dušan Basta se lagano vratio u pogon i bio je jedan od najboljih u svom timu u duelu protiv Vitesea.

EPA/CLAUDIO PERI
EPA/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Posle dvomesečne pauze zbog povrede, srpski fudbaler Dušan Basta vratio se na teren u duelu Lacija i Vitesea koji je odigran u petom kolu grupe K Lige Evrope. 33-godišnji Basta je bio zadovoljan svojim nastupom u utakmici koja je završena nerešeno 1-1, a pogotovo činjenicom da je rimsku ekipu predvodio kao kapiten na tom meču, kao i zbog asistencije za izjenačujući pogodak.
 
"Bila mi je velika čast da ponesem kapitensku traku Lacija. Istina je da veliki broj standardnih igrača nije igrao, pošto smo još u prošlom kolu obezbedili prvo mesto u grupi,  ali bez obzira na sve, to je bila izuzetna čast za mene. Srećan sam zbog povratka na teren, ali isto tako i zbog ostvarene asistencije" - rekao je Basta.
 
Basta kaže da klub ima ozbiljne namere u Ligi Evrope i u Seriji A, ali da je potrebno strpljenje, sreća i dobra forma.
 
"Imamo velike ambicije što se tiče i Evrope i prvenstva. Ne bih pravio bilo kakve prognoze, prvo da vidimo ko će nam biti sledeći protivnik" - smatra Basta.
 
Lacio je u rimskom derbiju u prošlom kolu poražen od Rome i to je bio kraj sjajne serije od čak šest pobeda u nizu. Basta veruje da njegov tim u narednom kolu, protiv Fiorentine, može da započne novu uspešnu seriju rezultata, iako ih čeka ozbiljan rival.
 
"Fiorentina svakako nije za potcenjivanje. Biće to teška utakmica za nas u kojoj ćemo po svaku cenu ići na pobedu. Ja se nadam da ćemo ponovo ući u pobednički niz, isti onakav kakav smo imali i pre derbija"
- zaključio je Basta.
 
Lacio trenutno zauzima petu poziciju i od trećeg mesta ih deli samo tri poena. Fiorentina je trenutno deveta, sa 11 poena manje u odnosu na Bastinu ekipu. Meč Lacio – Fiorentina igra se u nedelju od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaninar94
Sunday, 26.11.2017
01:46

Od kada je Muslin dosao, pa evo i sada, mori me pitanje. Zasto Rukavina, a ne Basta?

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 25.11.2017
22:55

Cestitke Dusane!

avatar
NikkiCFC
Saturday, 25.11.2017
22:09

Eh kapiten Lacija, kad budes drugi desni bek Viljareala mozemo da pricamo.

avatar
Ali baba
Saturday, 25.11.2017
23:08

Čovek je i drugi desni bek lacija. Bio je kapiten, jer je lacio igrao protiv vitesea sa trećim timom, ali čovek stvarno daje 100% svojih mogućnosti, mnogo je vredan, koristan i zaslužuje svo poštovanje. Ti si verovatno mnogo uspešan za tastaturom, a tim za koji navijas je vestacki i satkan od reciklirane plastike sa deponije...