Basta očekuje plasman u polufinale Lige Evrope

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.03.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Stvari idu u dobrom pravcu za Lacio i srpske internacionalce koji nastupaju za klub iz Rima. Dušan Basta veruje da će ekipa uspeti da se plasira u polufinale Lige Evrope.

Epa/Angelo Carconi
Epa/Angelo Carconi

Povezane vesti

Srpski fudbaler Dušan Basta ima uspešnu sezonu sa ekipom Lacija. Njegov tim dobro igra i u Evropi i u Seriji A, gde se nalazi pri samom vrhu.

Lacio se u četvrtak plasirao u četvrtfinale Lige Evrope posle pobede nad Dinamom iz Kijeva i u najboljih osam čeka ga dvomeč sa Salcburgom.

"Liga Evrope je za nas vrlo bitna i prezadovoljni smo zbog plasmana u četvrtfinale. Salcburg ne smemo da potcenjujemo, mada smo na žrebu mogli i mnogo lošije da prođemo. Protiv Austrijanaca nas čeka težak duel, ali se nadamo ulasku u polufinale. To bi za nas bio veliki uspeh" smatra Basta.

Bastin tim je vrlo blizu plasmana u Ligu šampiona u Seriji A, iako će do kraja sezone voditi veliku bitku sa gradskim rivalom Romom, kao i sa Interom.

"Neće nam biti lako. Milan je podigao formu i približio se, Inter i Roma su nam konkurenti od početka sezone. Smatram da će tek u poslednjem kolu da se odluči ko će u Ligu šampiona. Naš poslednji meč je sa Interom u Rimu", rekao je Basta.

Lacio danas igra sa Bolonjom koja zauzima 12. poziciju i koju su već savladali u prvom delu šampionata.

"Bolonja nije za potcenjivanje, ali sve zavisi od nas. Kvalitetniji smo, ali nema opuštanja. Tri boda su nam preko potrebna za Ligu šampiona", kaže Basta.

Zbog odlične forme, Dušan Basta se našao na spisku selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića za prijateljske mečeve sa Marokom i Nigerijom. Srpski defanzivac se tako vratio u nacionalni tim posle dve i po godine pauze.

"Povratak u reprezentaciju mi mnogo znači. Presrećan sam zbog toga i ono što mogu da obećam je da ću dati svoj maksimum", zaključio je Basta.

Meč Lacio – Bolonja igra se večeras od 20:45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
myspace
Sunday, 18.03.2018
13:50

Ja ne znam kako su neki imali prednost u odnosu na Bastu. Basta za Rukavinu je kafu licno...