Barso, a da kupiš nekog centra?

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.10.2014.
11:03
Izvor: Sportske.net

Prvi pravi ispit Barselona nije položila. Pokazalo se da Mesi i Nejmar nisu dovoljni, a odbrana je delovala košmarno. Prekidi su izgleda nerešiv problem.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Barselona je sačuvala mrežu u prvih šest mečeva šampionata, ali je poraz u Parizu pokazao stare boljke.

Prekidi su zla kob Barselone, kombinovano sa lošim procenama mladog Ter Štegena, Katalonci su prosto bili osuđeni na poraz.

Iako je Luis Enrike preuzeo odgovornost na sebe, čini se da postoje neke stvari koje su van njegove moći. Sinoć su u odbrani igrali Alba, Alveš, Maskerano i Matje. Sem Francuza koji se pokazao kao dobro pojačanje, ostali su grešili u seriji. Prekid je delom stvar koncentracije koja je nedostajala u svakom trenutku, a delom i manjka centimetara.

Pomenuti igrači su niski, Maskeranu je na mestu štopera to najveći problem i Pari Sen Žermen je to uspeo da iskoristi.

Sa druge strane jasno je da Mesi i Nejmar nisu dovoljni protiv jačih timova. Njih dvojica su odigrali dobar meč, bilo je i mnogo promašaja, ali iskusnije ekipe će umeti da kazne kikseve u odbrani. U Španiji se greške mogu nadoknaditi, u Evropi se to skupo plaća.

Inijesta kaže da ekipa gubi i dobija meč i da se odgovornost ne može deliti, ali Rakitić je odigrao mnogo slabije nego u prvenstvu, sada je već jasno da je Hrvat ključ na sredini terena i da kada on nije na nivou iz septembarskih partija, Barselona ima problem u igri, pre svega u defanzivi.

Postavlja se pitanje šta je sa Pikeom?

U prvoj velikoj utakmici sezone ostao je na klupi. Letos se provlačilo pitanje ko će mu biti partner u napadu, računalo se da je neprikosnoven. Sezona je pokazala da je Matje u stavi ključ, a da će se ostali menjati. Doduše, oporavkom Vermalena će se stvari promeniti, ali je ovo dobra opomena za Katalonce koji su relativno lako pobeđivali u prvenstvu.

Neko će se pozvati na tradiciju, ovo je treće gostovanje u Parizu, nikada nisu pobedili...

No za vikend sledi "terapija", meč sa Rajo Valjekanom za vikend bi trebalo da posluži za povratak na pobedničke staze, pred reprezentativnu pauzu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke