Barsina odbrana nikad slabija u poslednjih 40 godina...

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.11.2018.
17:39
Izvor: Sportske.net

Velikani poput Mančester junajteda o kojem smo vam pisali pre nekoliko minuta i Barselone zaista imaju velikih problema.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Odbrana je danas nešto na šta se više obraća pažnja nego što je to bio slučaj ranije, pojedini treneri su je doveli do perfekcije i ekipama poput Atletiko Madrida, Mančester sitija, Juventusa, Liverpula je veoma teško dati gol.

To se ne može reći i za Barselonu koja igra ne tako dobro kao što se očekuje od nje.

Barselona je juče izgubila od Betisa na svom terenu rezultatom 3:4 i samo zahvaljujući činjenici da Real Madrid, Atletiko i ostali nisu na najvišem nivou, nalazi se na prvom mestu na tabeli.

Pauza je za Barselonu stigla u najboljem mogućem momentu, sledeći meč je protiv Atletiko Madrida koji je trenutno na bod zaostatka.

Ovaj tim je poznat po svojoj napadačkoj filozifiji, na odbranu se skoro nikada nije previše obraćala pažnja, ali sa druge strane nikada u poslednjih 40 godina se nije desilo da posle 12 utakmica prime čak 18 golova.

Veliki je ovo problem, čak ga je i Pike priznao.

"Nije to individualni problem, to je problem grupe. Moramo da se fokusiramo i da radimo na tome", rekao je Pike.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 13.11.2018
00:49

Ko je fudbalski pismen vidi da je Pike rana Barsine odbrane godinama unazad.Kada na to dodas Roberta koji ni kriv ni duzan igra beka naravno da je odbrana trula.Zatim vezni igrac koji bi trebao da pomaze odbrani Rakitic je nevidljiv. To je cela sustina. A najveci problem naravno Valverde

avatar
P. S.
Monday, 12.11.2018
21:30

Između loše odbrane, kakvu je Barsa godinama gajila, i nepostojanja bilo kakve odbrane ogromna je razlika. Sa obzirom kako je Pique igrao na većini utakmica, a pogotovo šta je S. Roberto radio na skoro svim utakmicama, rekao bih da je 18 golova na 12 utakmica mala cifra. Razlog tome su neke utakmice (poput onih protiv Sevilje i R. Madrida) gde su se igrači bez lopte kretali daleko bolje od njihovog ovosezonskog standarda, pa protivnik nije uspevao da dođe tamo gde se kod ostalih timova obično nalaze odbrane i da ih nafiluje, inače bi cifra garantovano bila veća od 25 komada. Jasno je da Valverde ne dozvoljava Semedu da igra po cenu da u svakoj narednoj utakmici dožive debakl (može mu se), ali bi makar mogao Silesena da stavi na gol, a Ter Štegena na desnog beka, to bi sigurno bolje funkcionisalo od ovoga. :D

avatar
fadsasdfads
Monday, 12.11.2018
21:29

I sudija im je najgori nikako da iz izvuce doduse var jeste bio za njih ali opet... :D

avatar
ixyco96
Monday, 12.11.2018
19:48

Sve dok Roberto igra Beka..

avatar
Nenadd
Monday, 12.11.2018
20:02

Netacno.
Roberto igra sasvim dobro s obzirom da i nije bek...moranje igranja Pikea i Buskeca je krivo za sve..jednostavno kad su i u najlosijoj formi igraju svih 90 a dosljaci koji su u extra formi bivaju u rotaciji...Pike direktno kriv za 80% golova sto zbog taktickog neznanja tako i zbog sporosti- svaka neuspela ofsajd zamka jd njegova krivica.Buskec beskoristan u svakom smislu a kao bi trebalo da stiti odbranu..isto kriv za pola golova,isto spor,nesposoban za skok i duel igru s obzirom na fizicke karakteristike. Valverde takodje pojma nema,vidi se po njemu ...

avatar
Tata Messi
Tuesday, 13.11.2018
07:38

Brate Umtiti je prosle sezone 100% bio u top 3 stopera Evrope

avatar
ixyco96
Tuesday, 13.11.2018
03:36

Pique ima bolju tehniku,i igra tehnicki,i skok igru,zato je vek bio uparen sa nekim manjim a brzim stoperom (Maske,puyol) . a sada kada stavi jos jedno drvo visoko i sporo normalno da ce da puca odbrana . Nije Pique kriv u ovoj tekmi kriv ni za sta..

avatar
Matara
Monday, 12.11.2018
20:51

Ma nemoj a Umtiti i Leglet su ti doktori. E moj ti da iole pratis Barsu video bi zasto Pike idalje igra. Kvalitet nije sporan. Da ume da ispadne ume,to stoji ali rupe su tu najvece Umtiti i Lenglet.

avatar
Südkurve München
Monday, 12.11.2018
18:46

I mi imamo jako losu odbranu