Barsin problem sa Ronaldinjom, čeka ga otkaz?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 15.10.2018.
12:58
Izvor: Sportske.net

U pitanju su stvari koje nemaju veze sa fudbalom, ali jasno je na čiju se stranu svrstao Dinjo...

EPA/TAMAS KOVACS
EPA/TAMAS KOVACS

Povezane vesti

Svet sa zebnjom gleda na verovatnu pobedu Žaira Bolsonara na predsedničkim izborima krajem oktobra.

Ovaj političar ne krije svoje simpatije za vojnu diktaturu koja je vladala Brazilom više od dve decenije, a poznati su njegovi homofobni, rasistički stavovi koje odobrava većina birača u ovoj zemlji.

Uz njegovu kandidaturu stali su i neki poznati sportisti poput Felipe Mela, Kafua, Mure, Rivalda, ali najviše se priča o Ronaldinju koji je sposoban da mobiliše mase.

On se izjasnio jasnim tekstom podrške i brojem 17 pod kojim se Bolsonero takmiči u izbornoj trci.

Fudbaleri koji su pomenuti, jasno imaju pravo na stavove, njih i Bolsonero koristi da bi se približio mlađim glasačima, ali njegova viđenja su otvoreno rasistička i suprotna demokratiji, pa nije jasna recimo podrška brazilskih fudbalera.

"Moja deca se neće zabavljati sa crncima jer su dobro obrazovana", "Pre bih ubio sina nego mu dopustio da postane homoseksualac", "Diktatura je grešila što je mučila protivnike režima, trebalo ih je ubijati", su neke od Žairovih izjava prethodnih godina.

Bolsonaro je bivši vojnik, padobranac, zalaže se  oduzimanje prava na abortus, protiv liberalizacije driga, sekularizma, ima ekstremno desničarske stavove, u drugi krug predsedničkih izbora ulazi kao favorit protiv Fernanda Hadada.

Pradeda mu je bio Nemac, borio se za Hitlera, ali on kaže da nije imao izbora.

U prvom krugu, čovek koji se poziva na socijalne vrednosti je osvojio 46% glasova, i malo ko sumnja da će postati predsednik. Ima i veliki broj protivnika, napadnut je i uboden nožem tokom kampanje, ali mu je ti povećalo popularnost.

On je protiv imigranata sa Haitija, Afrike koje naziva "ljudskim đubretom", divi se Trampu, planira liberalizaciju kupovine oružja, povratak smrtne kazne.

Sve to Ronaldinjo podržava, uz lika je koji je sopstvenu ćerku nazvao "trenutkom slabosti" (ima i četiri sina), pravda sve diktatorske režime, zalaže se za kontrolu rađanja siromašnih i tako dalje.

Barselona ima problem, ovo će narušiti njegov ugled u svetu, a on je ambasador kluba, pa sada u Kataloniji razmišljaju da se odreknu svoje legende i raskinu saradnju sa njim zbog otvorene podrške čoveku kakav je Bolsonero...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 15.10.2018
16:37

ovo je malo preterano,ali kad vidimo da komunizam u rusiji i ostalim nekim zemljama funkcioniše bolje nego demokratija,pa koja ubistva,silovanja,pedofilija i slične stvari na zapadu od tog vrvi male kazne nista ono to je sramota ,dok je tito bio živ i bog je hodo po zemlji kaže meni baba

avatar
NikkiCFC
Monday, 15.10.2018
15:38

Nisam ovo ocekivao od Brazila. Imao sam bolje misljenje o njima.

avatar
Logika i argumenti
Monday, 15.10.2018
14:58

Amerika sputava Brazil u razvoju i zeli da ih privatizuje iako je Brazil zemlja kao Kina koja jednostavno ima da bude sila svidjalo se to nekom ili ne...Svaki rezim koji ce omoguciti Brazilu da bude ekonomski i vojno jaka zemlja kao i nezavisnost od amerike ja podrzavam...Sve te gluposti oko demokratije,homoseksualizma i ostalih svinjarija znamo ko namece....Indija,Kina i Brazil su buduce svetske sile dok amerikanci i zapadni evropljani stagniraju....

avatar
Džofro
Monday, 15.10.2018
19:29

Da bi se koristili logika i argumenti potrebno je znati nešto, a ne napamet pričati. Bolsonaro se zalaže za liberalni kapitalizam, a njegov protivnik je socijalista. Pobjeda kojeg bilo od njih znači usmjerenje kontinenta u tom smjeru. Ako išta znaš o svijetu, a ne čini mi se kad braniš i pravdaš najavu ogromnog terora, znao bi da je liberalni kapitalizam američka stvar, a socijalizam ono protiv čega se amerika bori.

avatar
Džofro
Tuesday, 16.10.2018
19:11

Nije sasvim tačno da je u prvom komentaru rečeno da se podržava borba protiv Amerike, pa nema veze u kom vidu. Jasno je da se odnosilo na Bolsonara, jer su se relativizovale sve problematične stvari u njegovim najavama (ubistva, mučenja i slično.)
Nadam se da su izvjesne informacije iz mog komentara učinile jasnim posljedice biranja Bolsonara: omogućile bi se privatizacije, uplliv stranih kompanija i slično, a za Brazilom bi tim smjerom krenule i druge zemlje u koje su na klackalici.
U svakom slučaju da je ne znam kakav protivnik amerike, njegove ideje nisu humanističke i ne smiju se podržavati. Da na čelo svijeta dođu on i njemu slični molili bismo se da se vrate američki ga*ovi.

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 16.10.2018
11:04

Da bi se ista znalo i posedovalo odredjeni vid inteligencije onda bi se shvatilo da ja nisam napisao ciji rezim podrzavam vec bilo koji rezim koji ce ostvariti navedene ciljeve...