Barsin dan posle - Mesi doneo odluku?!

Autor: Boris Jovanović
sreda 28.10.2020.
12:21
Izvor: Sportske.net

Bertomeu je prošlost, šta sledi? Novi optimizam ili su stvari nepopravljive?

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

"Najgori predsednik u istoriji", tako su mediji ispratili odlazak Bertomeua sa kormila Barselone. Omraženi prvi čovek kluba je nasledio Sandra Roselja svog nekadašnjeg šefa koji je završio u zatvoru.

Sa druge strane, iako je osvojio tripletu 2015. u ovih šest godina je Bertomeu napravio previše grešaka. Odlazak Nejmara nije mogao da spreči, ali pojačanja koja je doveo su promašaji, u Dembelea, Kutinja koga Kuman pokušava da vrati u život, ali i Grizmana je uloženo oko 400 miliona evra.

Barselona je pala u finansijske probleme zbog ogromnih plata, Bertomeu je slepo verovao Abidalu i Ramonu Planesu, bilo je dosta problema na relaciji Mesi-sportski sektor, iako su osvojene dve titule u nizu, Valverde je smenjen tokom sezone.

Možemo da nabrajamo do sutra, ali teranje Suareza i pre svega sukob sa Mesijem su koštali Bertomeua. Zadržao je na silu najboljeg igrača u istoriji kluba, ovaj ga je prozivao mesecima, uključio se i Pike, uprava je ćutala, svesna da joj vreme ističe.

Baner

Poslednji porazi su samo dolili ulje na vatru, Bertomeu je izabrao da ode, umesto da bude smenjem.

Kako će se to odraziti na klub.

Najveći benefit bi svakako trebalo da bude to što će Mesi promeniti odluku i ostati u klubu. Danas engleski mediji kažu da su se odlaskom predsednika stvorili uslovi za novu klimu u klubu i da će Leo promeniti mišljenje. Uz, to Kuman je na tankom ledu, on bi mogao da dobije otkaz vrlo brzo, Ćavi čeka mesto iako je odbio ponudu pre nekoliko meseci.

Njegov dolazak bi promenio stvari, u klub bi trebalo da se vrate još neki veterani, a Viktor Font čeka predsedničko mesto.

Baner

To neće rešiti tešku finansijsku situaciju, plate su i dalje ogromne, Barsa će morati da štedi i da prodaje igrače, ali ono što je jasno je da sa Mesijem slom, onaj rezultatski može da se izbegne par godina.

Plus, ako Superliga krene u jesen 2022. to će biti kiseonik za Barsine finansije i promeniti fudbalsku mapu sveta. Bertomeu je juče pred odlazak, otkrio da je potpisao Barsinu aplikaciju za novu, zatvorenu ligu najvećih klubova Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Wednesday, 28.10.2020
16:44

Novi optimizam ili su stvari nepopravljive? Ni jedno ni drugo. Da bi vratili optimizam moraće da se reše Kumana i pola tima, da dovedu nove igrače, a samim tim stvari više nisu nepopravljive. Samo će popravka potrajati barem dve godine ukoliko krenu u tom smeru, a odlazak Bartomea je bio (preko) potreban, ali ne i dovoljan uslov za to.

Ne verujem da će se Messi predomisliti što se odlaska tiče, kao što ne verujem ni da je Bartomeu jedini razlog što je želeo da napusti Barsu. Uostalom bar 2-3 godine za mene nije pitanje šta će Barsa bez Messija, bilo da ode ili završi karijeru u Barsi, nego kako će se Barsa prilagoditi današnjem načinu igranja fudbala na najvišem nivou? Za to je potreban dobar trener i igrači koji će najpre mentalno (voljno), potom fizički i na kraju tehnički odgovoriti tom izazovu, baš tim redosledom...

avatar
Coole
Wednesday, 28.10.2020
14:54

Imam osjecaj da ce nocas messi da leti po terenu 😆😆

avatar
Amalainter
Wednesday, 28.10.2020
13:50

Strasno,strasno.. 😂