Barselona u nevolji, hoće li ceh stići na naplatu u najgorem mogućem trenutku?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 25.11.2019.
11:35
Izvor: Sportske.net

Rezultati pokrivaju igre, ali su katalonski mediji u panici, nikada tim nije delovao ovako apatično...

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Situacija se može činiti čudnom, Barsa vodi u ligi, pred plasmanom je u top 16 Lige šampipona, ali to nikoga ne zavarava. U klubu smatraju da to ne pokriva probleme, da je tim u apatiji, da igraju loš fudbal ove sezone i da to nije pitanje forme.

Ne pomaže ni to što nema samokritike kod igrača i Valverdea, simptomi su vidljivi na svakom meču, pogotovo na gostujućem terenu.

Nemaju dovoljno koncentracije, od sedam mečeva u gostima u ligi, na četiri su kretali iz minusa, odnosno prvi primili gol.

Jedino su na Butarkeu protiv Leganjesa pobedili, a suviše se oslanjaju na Mesija. Sada ih je spasao Vidal, ali je skor na strani loše, po tri pobede i poraza, uz remi, dakle 10 od 21 boda koliko su mogli da osvoje.

"Nije dobro, moramo bolje", kaže Vidal. Ostali igrače ćute, rezultati ih pokrivaju.

Šta se sve zamera Valverdeu?

Pre svega odsustvo strukture, on nije uspeo da nađe rešenje od odlaska Nejmara. Probao je sa 4-4-2, zatim je ostao i bez rešenja za Inijestu, Kutinjo je bio promašaj, a sada slično izgleda Grizman.

Francuz tvrdi da ima sve više razumevanja u igri sa Mesijem, ali probao ga je na svim pozicijama u timu, bez efekta, to nije onaj nekadašnji Grizman. On je ostao u Madridu posle meča sa Leganjesom, igrači su do danas dobili slobodan dan.

I Pike koji neće zbog suspenzije igrati protiv Dortmunda je takođe u španskoj prestonici zbog Dejvis Kupa koji je organizovao i koji ga, čini se, a navijači mu to zameraju, više zanima od profesionalnog igranja fudbala.

Da li će Barsa početi da igra fudbal, pitaju se mnogi, u svakom slučaju, katalonski mediji smatraju da je ekipa imala mnogo sreće i da kada bude stao Mesi, sve ove srećne pobede će se vratiti...

U redakcijskim komentarima se ističe da bi to moglo da bude u najgorem trenutku, kada se sezona bude lomila i kada nema popravnog.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Comandante
Monday, 25.11.2019
20:44

Ako je Kutinjo mogao na vrhunskom nivou da igra u Njemackoj i Engleskoj ligi na vrhunskom nivou zasto ne bi mogao igrati i u Spanskoj ligi........covjek rasturao u Liverpulu i sad kao nezna da igra fudbal,promasaj .......kakve neznalice.

avatar
P. S.
Monday, 25.11.2019
15:05

Ceh je odavno stigao na naplatu. Nakon 3 godine Enrique-ovog upropašćavanja i Valverdeovih dve i po godine uništavanja Barse bilo šta bolje od ovoga što gledamo je naprosto nerealno. Katastrofalnu igru ne prate i katastrofalni rezultati isključivo zahvaljujući lošim protivnicima (Realu, Atletiku, Sevilji, Valensiji, Dormundu, Interu itd.), Messiju i nenormalnoj sreći. Bez te tri stvari gledali bismo Barsu kako se bori za 6. mesto u La Ligi i za LE u LŠ, a tada nisam siguran da bi Bartomeu & Co. mogli ovako da se prave blesavi.