Barselona strahuje zbog Valverdea, menja ga Italijan?

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 24.12.2018.
17:14
Izvor: Sportske.net

Može se reći, čudan izbor katalonske ekipe.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Barselona je trenutno u odličnom položaju, vodeći su u La Ligi, prošli su grupnu fazu Lige šampiona sa prvog mesta i za protivnika dobili Lion, reklo bi se da će to biti relativno lak protivnik za ovaj tim.

Ipak, njih brine to što Ernesto Valverde ima važeći ugovor do kraja sezone, a još uvek nije ni blizu potpisivanja novog ugovora.

Barselona mora da razmišlja unapred, šta ako ostane bez trenera? Šta ako poput Gvardiole, ni Valverde ne želi da produži ugovor?

Kako prenose španski mediji, prvi favorit da nasleti stručnjaka iz Baskije jeste trener Sasuola Roberto De Zerbi.

De Zerbi je vrlo mlad, a ove godine fantastično vodi ekipu Sasuola, koja čak ima šanse i da napadne mesto koje vodi u Evropu naredne sezone. Italijan ima ugovor do 2020. godine i pominje se da bi mogao da produži na još tri godine, ali ukoliko stigne ponuda sa "Nou Kampa", teško je takvom gigantu reći ne!

Valverde nije imao loše rezultata sa Barselonom, osvojio je tri trofeja (La Ligu, Kup i Super Kup Španije), ali kada vaš najveći rival tri puta uzastopno osvji Ligu šampiona, onda je pitanje koliko se to može smatrati uspehom.

On je veoma uspešno vodio i Atletiko Bilbao, što ga je i preporučilo Barsi, a da li je vreme za rastanak na kraju sezone?





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
V84
Tuesday, 25.12.2018
12:09

Dresiranu kokosku da dovedu koja zna da igra iks oks oduvace ovog kvazitrenera kao uragan.

avatar
_mladenq
Tuesday, 25.12.2018
03:12

Odlazak nosonje bi mozda bila i najbolja stvar koja se desila Barsi u novijoj istoriji.

avatar
P. S.
Monday, 24.12.2018
20:56

Da, šta ako ostanu bez Valverdea, a ne uspeju da do kraja sezone pronađu goreg? I pred odlazak Enriquea bio im je veliki problem da nađu goreg, a sada će im biti još duplo veći...

avatar
Steffmajster
Monday, 24.12.2018
20:09

prva stvar, super ako zele da zavrse saradnju za Valverdeom. Druga stvar, kakav De Zerbi kakvi bakraci... Da su pametni da dovede Setina iz Betisa koji gaji napadacki i atraktivni fudbal (Betis ih je pobedio ove sezone i pokazao im Barsin stil igre kako treba biti) ili Sakristana, dok Xavi ne postane trener i pocne nova epoha u Barsi

avatar
Rise up
Monday, 24.12.2018
19:12

Kada pogledas statistiku Valverde je kao trener u debi sezoni uzeo duplu krunu,ove sezone verovatno ce uzeti Primeru. Ali kada pogledas igru Barse i kako covek vodi utakmice daleko je on od dobrog trenera.

avatar
IM
Monday, 24.12.2018
18:44

Barselona ce sve samo ne lako da dobije Lion videcete i sami,mlada ekipa u usponu slicna kao onaj Monako od preposle sezone,predvodjeni majstorom kao sto je Depaj mogu daleko.

avatar
Tata Messi
Monday, 24.12.2018
18:36

Zasto ne dovedu nekog igraca kojem je trener bio Krojf da ih on vodi?

avatar
esadesad samoesad
Monday, 24.12.2018
18:27

Barselona ima Messija, ali sakato rukovodstvo, ljudi u upravi koji nemaju pojma o fudbalu. Neka uce malo od Bajerna, Barsa je odavno trebala da dovede Kuman, zato sto je Kuman bio igrac Barse, koji je donio Barsi prvi trofej LS. Kao sto je bio veliki igrac, a prosao Holadsku skolu, a srecan kao igrac. A sreca je najvazniji faktor. Ali posto ova uprava Barse pojma nema, zato nije cudo sto nisu doveli Kumana.