Barselona - Ako ih neće Premijer liga, ima ko hoće!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.09.2017.
11:45
Izvor: Sportske.net

Može li jedna liga da vrati primat ako im se priključi Barselona?

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Juče je dosta pažnje izazvala vest da bi Barselona u slučaju da Katalonija proglasi nezavisnost mogla da zaigra u engleskoj Premijer ligi.

Iz Madrida je poručeno da ne dolazi u obzir da Katalonci nastave u Primeri, iako klubovi iz Andore igraju u španskoj ligi, u fudbalu, ali i košarci gde je tim član ACB lige.

Da li je ovo mamac za birače?

Espanjol, Đirona i Barselona bi mogli da se takmiče u ligi Katalonije, ali to ne bi niko gledao, pa je svakako za navijače "Blaugrane" veoma bitno šta bi se desilo posle izbacivanja iz Primere.

Koliko je realno da se Barselona priključi najjačoj ligi na svetu.

"Klubovi iz Velsa igraju u Engleskoj"
, kažu u Kataloniji.



Ali, ovo je nerealna priča.

Prvo, engleski klubovi se ne bi složili, tu se odluke donose većinom, sigurno da oni manji ne bi želeli da bilo šta dele sa Barselonom, plus puni stadioni bi ostali puni i da Barselona igra i da ne igra.

Uostalom, ni Seltik, ni Rendžers nisu uspeli da se dokopaju engleskih liga, iako su čak bili spremni da krenu iz trećeg ranga takmičenja.

Šta bi Barselona značila za one najveće klubove iz PL?

Veću konkurenciju, utakmicu više, ali ponovo marketinški su Englezi toliko jaki da im ovakav protivnik nije potreban. Jednostavno, klubovi sa ostrva se protive evropskoj superligi jer svoju moć i brend ne žele da dele sa drugima.

Što se ostalih liga tiče, Francuska bi bila logično rešenje, Monako već igra tamošnju ligu, ali za Barselonu bi to bilo veliko pitanje, konkurencija je slabija nego u Španiji, pa bi, što se i pominjalo, Katalonci radije zaigrali u Seriji A. Ovde bi svakako bili dočekani kao veliki napredak za šampionat koji je izgubio primat i koji je postao dosadan zbog dominacije Juventusa.

Za razliku od Engleske, ovde bi manji klubovi profitirali jer bi Barsa punila stadione širom Italije, ali bi verovatno i sama liga dobila značajno veći novac od TV prava i interesovanja u Aziji i Južnoj Americi.

No, svaki od tih poteza bi morala da sankcioniše UEFA.

Kako i na koji način, ostaje da se vidi. Sigurno da bi španske vlasti bile pod pritiskom da Barselona ostane, ali ovde je politika jača od fudbala, u slučaju odlaska Španija, ali ni ostali regioni ne bi želeli da imaju ništa sa Katalonijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

80 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 02.10.2017
14:37
avatar
FK Put
Sunday, 01.10.2017
17:55

teska glupost!

avatar
Barca4ever
Saturday, 30.09.2017
18:08

Nema nista od ovoga,samo obicne pretnje iz Madrida. Barsa ostaje u Primeri jer ukoliko istupi iz nje to bi znacio bankrot Primere.Jos na to dodas penzionisanje Ronalda i Mesija koji se pre svega nalaze na celu marketinga Primere i to bi bio krah Spanaca. Niko je vise ne bi pratio kao sada,cak bi je i Nemci pojeli. Barsa je igrala u spanskoj ligi i za vreme Franka pa ce igrati i sada.

avatar
amigo999
Saturday, 30.09.2017
17:06

Dobro dosli u Seriu A, da budemo opet ubedljivo najjaca liga sveta kao sto je bila od 1980-2006.

avatar
Don Silvio
Saturday, 30.09.2017
16:19

prvo se odcepi pa reci hop

avatar
F. C. B.
Saturday, 30.09.2017
15:24

Pa i ako ne mognu nastupati u Španskoj ligi, moći će u nekoj drugoj, ako ništa u Francuskoj. Biće tu Barca i PSG kao glavni konkurenti, a do njih Lion, Monako, Marsej i dobija se ne najača ali sasvim dobra i jača liga sa više para i medijskog fokusa. Dakle, ne bojim se ja za Barcu. Više će štete imati Primera, prvo što će izgubiti El Klasiko, Real će postati nešto kao Bayern u Njemačkoj, sama liga će biti manje atraktivnija i zanimljivija, i Barsa će sa sobom povući mnoge sponzore i medije, Gube i jedni i drugi kako god okreneš, mada bi volio da sve ostane po starom.

avatar
Srdjan Brstina
Monday, 02.10.2017
08:39

real bi postao,kao crvena zvezda u srbiji(hteo si da kazes)

avatar
Golzalo Higuain
Saturday, 30.09.2017
15:15

kod nas ima video tehnologija, a oni bas i ne vole pravdu :) auuu nikako im se to ne bi svidjelo

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 30.09.2017
17:34
avatar
SuperFrank8
Saturday, 30.09.2017
15:14

Mislim da će nastaviti da igraju ligu španije a ako im ne bude bilo dozvoljeno jedine opcije su im francuska liga jer će ih oni primiti ako plate dovoljno ili da formiraju svoju, nema šanse da bude bilo koja druga liga, najjače da će igrati englesku, pre će MLS igrati nego englesku..

avatar
Čičište
Saturday, 30.09.2017
14:30

Ako hoćete državu, igrajte svoju ligu u njoj. Šta englezi, italijani, francuzi. Porede Monako, Wels i tzv. Kataloniju. Pa, ovi su gori od naše južne pokrajne.

avatar
Siempre Los Blancos
Saturday, 30.09.2017
13:54

Kada bi i ostali u primeri posle otcepljenja (pod uslovom da im referendum donese nezavisnost) sigurno se ne bi dobro proveli na stadionima širom Španije (osim u Baskiji), Po onome što rade Pikeu momentalno, mogu zamisliti kako će reagovati španci prema svakom klubu iz otcepljene Katalonije.

avatar
amigo999
Saturday, 30.09.2017
13:51

Barcelona vec igra u najjacoj ligi sveta..onda su 2-3-4 mesto sa odprilike isto poena Italija,Nemacka i Engleska...Od kuda ideja da je Engleska najjaca liga sveta? Vec 5 godina sa 4 ekipe ne mogu prici cetvrtfinalu LS! Dok su tamo Atletiko, Real,Barcelona, Bajern i Juve svake godine... Isto ce biti i ove...

avatar
murjak
Saturday, 30.09.2017
14:26

Engleska liga je najteža,najzahtijevnija,najskuplja,najgledanija,najviše utakmica,najviše TV prava..Mislim da je to dovoljno da se kaze da je najbolja liga svijeta

avatar
F. C. B.
Saturday, 30.09.2017
17:41

I ima najbolju infrastrukturu, i najuređenija je i najbolje prenose itd, ali sve je to ne čini fudbalski posmatrano najjačom ligom na svijetu. Ne govori niko ovde o najjačoj svih vremena, već uzmi neki optimalni period od recimo zadnjih 5 godina pa oporedi šta su sve u evropi uzeli španski a šta engleski klubovi, uporedi međusobne duele klubova itd i dobićeš da je španska trenutno najjača na svijetu. To što su engleski klubovi donjeg dijela tabele finansijski i organizaciono jači ne znači da su jači i na terenu od klubova iz donjeg dijela španske lige, a jedino fudbalsko mjerilo je teren. E ako posmatraš stvari van terena, što si ti naveo pa djelimično i ja, onda je Engleska daleko najbolja.

avatar
amigo999
Saturday, 30.09.2017
17:03

Mozete sminkati babu koliko hocete ali baba nemoze biti devojka, niti PL moze biti najbolja liga pored Italije i Spanije...Italijani sa duplo manjim budzetom pravi bolje r4ezultate od PL...Jos kada bi se cudo desilo da dodje Barcelona u SeriuA ...Najjaca liga opet...

avatar
Čičište
Saturday, 30.09.2017
14:33

Hahaha. Hoćeš reći ligi gde ima samo jednu jaku utakmicu. Protiv Reala :Dnsad će da izgube i tu jednu, Pa će sa espanjolom i đironom da prave ligu i opet će biti najjača na svetu verovatno :D

avatar
CZYNWA
Saturday, 30.09.2017
13:50

Najlogicnije i najvjerovatnije rjesenje je da ostanu u Primeri.

avatar
Saša MKD
Saturday, 30.09.2017
13:41

Ako kojim slučajem i dođe do otcepljenja, jedino pravilno a i pošteno bi bilo sa njihove strane da igraju u toj novoj državi koju toliko vole i koju toliko žele da odvoje od Španije.

avatar
Golzalo Higuain
Saturday, 30.09.2017
15:16

ta drzava nikad nije bila spanija, a šteta sto je postala prije 4 stoljeća

avatar
CgRm4
Saturday, 30.09.2017
13:29

Kakve su ovo nebuloze???Kako mozete da uporedjujete igranje Velskih i Katalonskih timova u Premijer ligu?Ista stvar sa Monakom?A i ovi Katalonci,oce da se odvoje,ali ipak oce i dobrr parr od FC Barsa,a znaju da to sa Espanjolom i Djironom dobit nece.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 30.09.2017
13:26

Oni su vec u najjacoj ligi.

avatar
amigo999
Saturday, 30.09.2017
13:56

La liga i Serija A imaju svako po 29 finala lige sampiona. Onda dolaze Englezi sa 19....Englezi su daleko od najjace lige sveta. To je trenutno Laliga..Ako bi Barca dosla u Seiju A , Italija bi bila opet ubedljivo najjaca liga sveta...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 30.09.2017
15:29

P.S. Ne bi Anceloti sa nama isao na cetvrtu titulu prvaka Evrope nego na petu jer je (i) kao igrac sa nama osvojio dva Kupa sampiona:-D Poz

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:23

Engleska ima daleko vise sampiona drzave nega Italija i Spanija zajedno...Po konkurentnosti kao i pretenzijama za trofej lige,Premijer liga je daleko najaca...Tv prava,gledanist na svim utakmicama svedoce o tome koliko je gledana pocev od derbija do tamo neke snj utakmice...

avatar
Wizard08
Saturday, 30.09.2017
15:07

da ima najaca dva tima u evropi ne i ligu pare to dokazuju ali navijaci drugih klubova to nikad nece da priznaju,kada pogledas drustvo celokupno ti nemas nikog ko npr jako navija za sevilju pa caka i atletiko ima simpatizera vise nego atletika(sve ovo pricam za srbiju)znaci dva tima,francuzi nikad nisu ni bili sila fudbalska preskacem ih,italijani su ok imaju inter,milan,juve,roma,napoli ali po meni milan i juve prave ipak mng vecu razliku u navijacima od ostalih pomenutih,nemacka bajer dovoljno je i dortmund.E sad u englesko imas 4 koja su pa mozda i sa potpuno istom navijackom grupo van svijih granica to su liverpool,arsenal,mancester junajtet i celzi koji su ravnopravni i imas jos totonhem i mancester siti koji su odmah iza njih,e zato su englezi najaci i nikad niko ih nece prestici u tome nikad ali nikad to moras da razumes.sve to stoji da imate vi barsu i real koji su prejaki bajern psg juve,ali bas zbog toga su jaki jer u svojim ligama nemaju toliko konkurentnih timova kao sto imaju englezi i to moras da razumes.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Saturday, 30.09.2017
14:12

Po 28, ne 29. Tako je...

avatar
Saturday, 30.09.2017
13:22

Bas me briga....otcepili su i nama delove teritorija do sada 100 puta pa se oni nisu pottesali u svetu. Tako i mene bas zabole....

avatar
Susaeta
Saturday, 30.09.2017
13:11

Bilo bi sjajno da igraju u Seriu A, ali svi znamo da od toga nema ništa. Vjerovatno će ostat u Primeri, sigurno neće igrat sa Espanjolom i Djironom :)

avatar
Mirsoxc
Saturday, 30.09.2017
13:09

Hghhfshsh ne mozete vi taj tempo pratiti

avatar
Misosesic
Saturday, 30.09.2017
13:00

Katalonja ako se odcepi moze zaboraviti Spansku Ligu ili ce joj ponuditi da igra ali da placa ogromno ucesce svake sezone.To je dobra volja saveza da li ce primiti tim u ligu ili ne a mislim da Spanski savez nece biti dobre volje prema Katalonskim klubovima.

avatar
Adnan
Saturday, 30.09.2017
12:54

Nece doci do otcjepljenja,53 posto Katalonaca zeli da ostane u Spaniji.

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:24

Nece svi izaci na referendum...ovi sto zele da se cepaju ce izaci svi dok ovi sto nece ili ih ne interesuje ima da bleje kuci sa porodicom i gledaju tv...

avatar
lol
Saturday, 30.09.2017
12:53

Ma jel? Frka a? Jel ste hteli ocepljenje? Jel masete sa zastavicama Katalonije na vecini meceva? Kapitensku traku u bojama Katalonije nosite? Onda cutite i igrajte sada u toj Kataloniji.Kamo srece da im svi zatvore vrata tj sve lige.Naravno sve ovo vazi ako se stvarno odrzi referendum (vrv hoce) ali Spanija je trenutno bure baruta.

avatar
Luka Modric
Saturday, 30.09.2017
13:05

To i ja govorim..neka idu..umislili se da su bitni

avatar
amigo999
Saturday, 30.09.2017
17:26

Dobro dosli u Seriu A....Juve,Barca,Inter,Milan...Roma,Napoli,Lacio.....

avatar
Zeljko Trisic
Saturday, 30.09.2017
13:11

Barca ce igrati fudbal bez obzira sta bude sa Katalonijom, mesas babe i zabe. E sad dali ce puniti tvoj Milan dva puta godisnje to ce Italijani da odluce

avatar
Red Legend
Saturday, 30.09.2017
12:39

Englezi se pitaju oko svega, ipak su oni izmislili ovu igru, a liga im je nesto kao i NBA u kosarci, naravno da im ne treba niko, a pogotovo ta superliga, koja bi sluzila ostalim klubovima da se bogate na racun engleza...

avatar
koki12
Saturday, 30.09.2017
14:15

Druze, da igraju Barsa i Real u Engleskoj, PL bi imala vise para od UEFA, FIFA, NBA, NFL i sve evropske lige zajedno. Sigurno nece jedan Real i jedna Barsa da se bogate na racun Engleza. Pre ce da se oni bogate na njihov racun. Jer Englezi umeju da prodaju ono sto imaju i za to su carevi, dok Spanci ne ume da iskoriste Reala i Barse u marketinskom smislu

avatar
_Hejter_
Saturday, 30.09.2017
12:37

što su generalno ljudi sa ove planete tako glupi šta im znači uopšte separacija, svi će ostati u svojim kućama na istom mestu i da se odvoje od španije, ništa im se neće promeniti u životima osim što će na papiru pisati da su posebna država

avatar
Golzalo Higuain
Saturday, 30.09.2017
15:18

pa nemoramo mi Crnogorci da budemo pod vasom čizmom, kao ni Katalonci, prosto ko pasulj

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:31

kako nece,pa porez nece placati Spaniji i imace sve na svom jeziku pocev od skolovanja pa do zdravstva...Nece davati novac kad se desi tamo neki pozar u Madridu s obzirom da su posle baskije i Madrida najbogatiji region...Takodje nece odvajati novac za manje razvijene regione...To je primarni razlog zasto se katalonci cepaju i hoce nezavisnot....nnOni nikad nisu ratovali kao mi i Albanci ili im je mrznja na tom nivou...Oni isto nisu uleteli u spansku teritoriju kao albanci u srpsku vec su oduvek bili tu...Oni imaju izvorno i legitimno pravo da se odcepe zato sto su silom prilika bili naterani da budu deo Spanije...nnMnogi srbi tu separaciju poistovecuju sa kosovom a malo ko zna da to nema veze zbog gore navedenih razloga...Bitna cinjenica je da su nama Albanci ukrali deo teritorije dok se katalonci bore za svoj deo jer su oduvek ziveli tu...

avatar
PakyCFC
Saturday, 30.09.2017
12:37

Barselona sigurno neće igrati u Francuskoj ili Italiji, budimo realni. Garantovano ostaju u Primeri.

avatar
Los Vikingos
Saturday, 30.09.2017
12:35

Ako se Katalonija odvoji, Barselona i ostale ekipe ce i dalje igrati u Primerins'tim sto ce istoj toj Primeri placati ucesce svake godine kao Monako.nSta sad klubovi iz Velsa su mogli da igraju i u Nemacku ligu jel'?

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:34

Realna opcija i verovatna...Mada cenim da je serija A najbolje resenje u slucaju separacije posto je blize kataloniji a i Italijanski fudbal bi zivnuo s obzirom da je postao dosadan...Barselona,Juventus,Milan,Inter,Napoli i Roma...Kao u Engleskoj Liverpul,Arsenal,man utd,man siti,celsi,totenham....Ubacis Espanjol umesto mrtvog beneventa ili crotonea a djironu posaljes u treci rang da se bore i ameno...

avatar
Los Vikingos
Saturday, 30.09.2017
17:47

Logicno gledano, Barselona ne moze da igra ni jednu drugu ligu osim u Spaniju ili da naprave Katalonsku sto je manje verovatno.nJer kad bi se recimo kao sto ti kazes ukljucila Barsa u Italijansku, logicno je da prvo treba da krene od poslednje Italijanske lige da bi stigla do prve, jer zasto oni da imaju vise prava od recimo Parme koja igra sad drugu ligu?

avatar
Jack Rackham
Saturday, 30.09.2017
12:22

U PL nema potrebe da igra Barsa, bilo bi zanimljivo da Seltik i Rendzersi igraju PL, kad mogu Svonsi i Kardif mogui oni.. naravno ako udju u PL

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:36

To mi je uvek bilo nejasno...Zasto nema Seltika i Rendzersa tu a ima ostalih...Prvo sam mislio da Skoti nece da igraju tu ligu a na kraj usam shvatio da im Englezi nedaju...Koliko bi bilo bolje da ima nih u toj ligi automatski bi bili jos zanimljiviji a i cenim da Seltik kakav je sad borio bi se za top 8 u Premijer ligi...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 30.09.2017
12:10

U svakom slucaju vecina gubi

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 30.09.2017
12:08

Kakve su ovo budalastine,sve i da se Katalonija odlijepi,zna se da Barselona ostaje u Spaniji...Kao sto je rekao Zidan,to je nemoguce i ne moze se zamisliti,jer bi Liga odma bila mnogo losija a i Realu to nikako ne bi odgovaralo.Bez El Klasika nema smisla.Ovo pisem razumno,onako kako je zaista jedino moguce.

avatar
Misosesic
Saturday, 30.09.2017
12:56

Ne ti ovo pises jer i sam znas da bi Barsa u LigiKatalonje propala kao zeton.Dok bi Real imao vise uspeha jer im ostaje ATM,Sevilja,Valensija itd.

avatar
Misosesic
Saturday, 30.09.2017
18:04

StralEEE Real bi izgubio pare a Barsa sve.

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:41

ne kapiras ti poentu s obzirom da je el klasiko najvidjeniji derbi na svetu real bi gubio ogromne svote novca od Tv prava a liga bi automatski bila manje gledana i dosadna...

avatar
bonfim
Saturday, 30.09.2017
14:59

daj Sike budi jednom realan! Mnogo losija? sa barsom ili bez nje liga ce biti jaka,tu je atletko,Valensija,Sevilja...briga spaniju za barsu ako se otcepe. jedini i najveci gubitnik ce biti Barsa i to je svima jasno! ostala ili ne,ona real nikad nece stici po titulama,valjda ti je i to jasno.otcepljenje bi joj jos i dobro doslo kao izgovor..

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 30.09.2017
14:55

Sta mlatis,prvi Real je protiv ovoga,nije u interesu ni Barseloni ni Realu.

avatar
FanEngleskogfudbala
Saturday, 30.09.2017
11:52

Ne mogu ovi padavicari u Englesku ligu,nikada.Niko se sa tim ne bi slozio.

avatar
bonfim
Saturday, 30.09.2017
15:00

uze mi rec iz usta..:)

avatar
Al(a)din
Saturday, 30.09.2017
16:17

👏👏👏👏👏👏👏👏

avatar
Al(a)din
Saturday, 30.09.2017
11:51

Glupost, znaci Zvezda i Partizan sada da igraju u austrijskoj ligi ???????? To mu dodje isto. Srbija nezavisna drzava, Katalonija mozda.... Koga briga sto se nece gledati. Osim navijace Barse

avatar
Gorčilo
Saturday, 30.09.2017
11:49

Ako se Katalonija otcepi, a mislim da neće, siguran sam da će i dalje igrati Primeru.

avatar
MSSZRMK
Saturday, 30.09.2017
12:42

Predsednik saveza lige je javno izjavio da nece moci igrati u Spaniji.

avatar
koki12
Saturday, 30.09.2017
13:30

Ko uopste njega pita. Stvar je u parama. La Liga bez Barse nece biti podjednako atraktivna, nece moci da racuna na iste pare koje sad dobija od marketinga i tv prava. Lepo je rekao onaj ministar sporta Katalonije - „Tebas nije jedini koji će o tome odlučivati. Njega će se najmanje pitati. Puno je tu interesa isprepleteno, i sportskih i ekonomskih. Nije tu u pitanju samo interes Barcelone. Ona je uz Real najatraktivniji izlog lige i donosi joj puno novca. Dakle, interes je obostran. Situacija nije ni crna ni bela, otvoreno je nekoliko scenarija, a svemu će prethoditi pregovori“

avatar
King Didier Drogba
Saturday, 30.09.2017
11:47

A kako bi Barselona tako odjednom usla u pl? Nikako. Morala bi onda da ispadnu 4 tima, a to se nece nikada desiti.

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 30.09.2017
15:43

startovali bi od cetvrte lige ili bi igrali neki baraz sa ovima iz premijer lige sto ispadaju i ovima iz campionshipa sto ulaze...Mislim da su takve opcije realne u slucaju da dodje do toga...