Barsa usamljena u nokaut fazi, a šta Valverde misli o Super ligi?

Autor: Beta Beta
sreda 07.11.2018.
19:32
Izvor: Beta

Trener fudbalera Barselone Ernesto Valverde rekao je da je zadovoljan plasmanom u osminu finala Lige šampiona iako njegova ekipa nije pobedila Inter, u utakmici koju je nazvao spektaklom.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona je sinoć u Milanu odigrala nerešeno 1:1 i dva kola pre kraja grupne faze plasirala se u osminu finala Lige šampiona.

"U preostale dve utakmice moramo da obezbedimo prvo mesto na tabeli. Naš cilj je bio pobeda, ali idemo kući zadovoljni. Mi uvek želimo da imamo loptu i da kontrolišemo utakmicu. Moramo sve da čitamo dobro, problemi mogu da se pojave, ali igrali smo dobro, ova utakmica je imala sve", rekao je Valverde, preneli su španski mediji.

Upitan o planovima za uvođenje novog elitnog takmičenja - Super lige Evrope, Valverde je rekao da sa time nije upoznat, ali da je Liga šampiona u stvari Super liga.

"Mogli ste da vidite. Ovo je bio veliki spektakl, kao oni koje smo igrali na Vembliju ili Kamp Nou. Inter je pokazao da može da napada, da bude agresivan i da pritiska. Nismo im mnogo dozvolili u obe utakmice. Ne znam dokle će stići u Ligi šampiona, ali sigurno da moramo da obratimo pažnju na njih", naveo je on.

Utakmicu je propustio najbolji igrač Barselone Lionel Mesi, koji se oporavljao od povrede ramena.

"Nismo smeli da rizikujemo. Treninzi nisu isto što i utakmice. Razgovarali smo i shvatio je situaciju", dodao je Valverde.

Dva kola pre kraja u Grupi B, Barselona je prva na tabeli sa 10 bodova, Inter ima sedam, Totenhem četiri, a PSV jedan bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke