Barsa sutra pali motore, Luis Enrike već precrtao trojicu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.07.2016.
15:34
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone u utorak startuju pripreme za narednu sezonu, a Luis Enrike je otkrio plan priključivanja svih igrača posle reprezentativnih obaveza.

BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti
BETA/AP Photo/Miguel Angel Morenatti

Povezane vesti

Ono što je posebno zanimljivo u katalonskim medijima, jeste podatak da je Luis Enrike u potpunosti precrtao trojicu igrača koji neće moći čak ni da treniraju sa ekipom, iako su ugovorom vezani za Barsu.

U pitanju su desni bekovi Martin Montoja i Daglas Pereira, kao i krilni napadač Kristijan Teljo koji su dobili jasan signal da brže bolje potraže nove angažmane. Od ranije je poznato da će van konkurencije biti i Aleks Song, koji je na pragu odlaska u Rubin iz Kazanja.

Ne treba zaboraviti da je Barselona ovog leta već ostala bez Danija Alveša, pa je sada zapravo jedini desni bek Aleks Vidal, a njemu će konkurenciju praviti Serhi Roberto koji je neretko igrao na toj poziciji tokom prošle sezone.

U utorak sa pripremama startuje 10 prvotimaca - Masip, Vidal, Adrijano, Matje, Serhi Roberto, Samper, Halilović, Munir, Denis Suarez i Luis Suarez.

Za nedelju dana, tačnije 25. jula priključuje Arda Turan, dok će tek od prvog avgusta u pogonu biti i ostali igrači - Bravo, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets, Inijesta, Mesi i Vermalen.

Poslednji na pripreme dolaze finalisti EP i novajlije Umtiti i Dinj, kao i Ter-Štegen, kao i pomenuti trio Montoja, Pereira i Teljo, ali samo ukoliko ne pronađu klubove.

Podsetimo, Nejmar i Rafinja će učestvovati na OI pa će biti van stroja sve do kraja avgusta.

Barsa će tokom priprema odigrati četiri prijateljske utakmice:

30. jul - Seltik - Barselona
3. avgust - Barselona - Lester
6. avgust - Liverpul - Barselona
10. avgust - Barselona - Sampdorija (Žoan Gamper kup)

Barselona sezonu otvara dvomečom u Superkupu sa Seviljom, 14. i 17. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevanstevan
Monday, 18.07.2016
22:31

Barsa postupa mnoooogo amaterski. Ne znam kako je moguce da ovakav klub ne moze da se seti da dovede jos jednog vrhunskog stopera.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 18.07.2016
19:21

zasto prodaju daglasa igracinu?munir ogroman bivsi talenat

avatar
Steffi
Monday, 18.07.2016
17:10

Telju treba da se da sansa, bolji je i od Munira i od Sandra, previse stopera ima, Matje ili Vermalen, jedan mora da ode.

avatar
Thierry Henry 14
Monday, 18.07.2016
15:53

Nikad mi nije bilo jasno zašto je venger prodao Songa, on i van persi su cepali te sezone, pola golova van persiju je upravo song namjestio, dok je van persi tražio da ode, Song je htio da ostane. I od tad mu se gubi svaki trag, znalo se da pored busketsa neće imati šanse.