Barsa se provukla na "Alfonso Perezu", "hladno" na "Bernabeu"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 06.01.2019.
22:36
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone nisu blistali na gostovanju, ali su uspeli da osvoje ceo plen.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Aktuelni prvak Španije slavio je na gostovanju ekipi Hetafea sa 1:2 (1:2), iako je domaćin pružio sjajan otpor.

Na samom startu kontroverzna odluka sudija, Haime Mata postiže gol za domaćina, ali ga glavni arbitar Fernandez poništava zbog navodnog faula, koji je napravio Matin saigrač. Tu situaciju pogledajte OVDE.

Desetak minuta kasnije, Barsa dolazi do gola, Mesi koristi smušenu reakciju odbrane i lošu komunikaciju sa golmanom, uzima loptu, prvi put ne uspeva da pronađe put do mreže rivala, ali je uspeo da pokupi odbitak i smesti ga iza leđa Sorije.

Ubrzo nakon prvog, Barsa je umalo postigla i drugi gol, Pike je bio sam pred golom rivala, ali je traljavo šutirao, Sorija se odlično bacio i sačuvao mrežu.

Igrao se 39. minut kada je Barselona ipak došla do dva gola prednosti, Suarez je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora rivala i postigao fantastičan pogodak, 2:0 za Katalonce.

Ipak, nisu se predavali domaći fudbaleri, igrao se 43. minut, kada je Antunješ sa leve strane poslao loptu na dalju stativu, tamo se našao Anhel, koji odlično pronalazi Matu, ovoga puta glavni arbitar nije mogao ništa, Hetafe je smanjio na 2:1.

U nastavku, Hetafe još bolji, igrao se 49. minut kada je Anhel bio u sjajnoj šansi, ali je šutirao pored gola.

Na isteku jednog časa igre, nova šansa za domaćina, Kabrera je tukao glavom nakon kornera, ali je Ter Štegen maestralno intervenisao.
Šansa za Mesija tri minuta kasnije, imao je slobodnjak na dobroj poziciji, ali je poslao loptu preko gola.

Imao je Mata idealnu priliku već u narednom napadu da poravna rezultat, obišao je Ter Štegena, ali je nekako iz čiste situacije uspeo da pošalje loptu preko gola rivala!

U nastavku nije bilo izglednijih prilika, trudili su se i jedni i drugi, videli smo dobar meč, ali ispostavilo se da su se mreže tresle jedino u prvom delu igre, pa je Barsa upisala novi trijumf.

Katalonci prvi na tabeli sa 40 bodova, imaju pet više od drugoplasiranog Atletika, čak 10 više od Reala, koji je danas doživeo šesti poraz ove sezone. Hetafe sedmi sa 25 bodova.

Nemanja Maksimović je kao i obično odigrao svih 90 minuta u dresu Hetafea, zaradio je i žuti karton protiv Barse.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Kosic
Monday, 07.01.2019
09:30

Prosto nevjerovatno da Kutinjo igra 5 min. . . Covjek sam moze da drzi sredinu terena,buduci predvodnik tima njemu sjedi na klupu.

avatar
P. S.
Monday, 07.01.2019
03:37

Bilo je to samo još jedno klasično Barsino gostovanje. Od neuobičajenih stvari vredi pomenuti jedino lošu igru Albe u odbrani i poništen gol Hetafea, sve ostalo po defaultu: držanje Kutinja na klupi, zamene Vidala, Dembelea, Artura koji su svakako bili među najboljim (ili bar najmanje lošim) igračima Barse, pogotovo u odnosu na Lenglea, Rakitića, S. Roberta pa i Albu (koji je uz to imao i žuti karton sa opasnom pretnjom da se pretvori u crveni).

Kako pobediti Barsu na svom terenu? Trčanjem, zalaganjem, agresivnošću, presingom, kontranapadima itd. Motivisanost ne treba pominjati, jer je ima napretek za sve ekipe poput Hetafea.

Kako rutinski pobediti Hetafe i slične ekipe na gostovanju? Sa Valverdeom na klupi nikako. Sa normalnim prosečnim trenerom relativno lako: pošto ne može računati na motivisanost igrača onda analizira igru protivnika (ako to već ne zna napamet), odabere igrače primerene protivniku i očekivanom načinu suđenja (u smislu seckanja/tolerisanja grube igre, deljenja žutih/crvenih kartona i sličnih detalja), pripremi utakmicu u osnovnom taktičkom smislu te u toku utakmice po potrebi zameni 3 najslabija fudbalera. Čak i da nije u stanju da od ove 4 najelementarnije stvari uradi 'baš sve', ponekad je dovoljno da u inat ne uradi baš sve suprotno, kao što to radi ovaj.

Naravno može se i sa ovim na klupi pobeđivati na ovakav način, ali i strpljivo čekati debakl na nekom gostovanju u LŠ, da ne pominjem upropašćavanje većine igrača, naročito onih mlađih i onih koji su od skoro u Barsi.

avatar
Armani
Monday, 07.01.2019
00:32

Zima u madridu,cemu cudjenje januar je -10 nisu neoubicajene temperature.

avatar
Badr Hari
Monday, 07.01.2019
05:07

Takva je bila i prošla zima u Madridu, vrlo hladna, ali srećom te krajem februara i početkom marta već dolaze prvi vesnici proleća Čakir, Klatenburg, Rocchi, Kassai, Kujpers, Oliver & Co., pa sve izgleda mnogo toplije. :D

avatar
Badr Hari
Monday, 07.01.2019
23:58

Čak nisam naveo ni pola tih inozemnih, već samo najznačajnije, a oni su im osnova za slavlja i mitologiju (ZiZu-izlizani), ne toliko ona pokradena titula u Primeri 2016/17 (u kojoj se Gil Manzano posebno istakao), jer znamo koliko imaju uspeha u tom takmičenju u poslednjih 10-ak godina. Gil Manzana je teško zaboraviti čak i da ga ne gledaš kako izlazi sa Bernabeua punih ruku Realovih kesa sa 'suvenirima', ali ne samo njega: Lassa, Lahoz, Borbalan, Gonzales, Fernandez... su opet samo neki od domaćih 'galaktikosa'. :D

avatar
Armani
Monday, 07.01.2019
22:50

Hahahahahaha svaka cast...:) ti si naveo sve ove inozemne..ne znam dal se mozes sjetit Perez Lassa je sudio 2013 g klasiko na bernabeu i cist penal u 92.minutu nije svirao na Adrijanu Correi,a zaboravio si i na Gil Manzana.:)

avatar
Rise up
Monday, 07.01.2019
00:02

Vezni red place za igracem kakav je Kutinjo, ali Valverde nastavlja po svome. Odbrana takodje losa veceras.Ponovo dobijena utakmica na individualni kvalitet.

avatar
Monte_Kristo
Sunday, 06.01.2019
23:53

Koliko je frustrirajuce kad Mesi nanize par igraca,napravi visak,doda Suarezu i ovaj se saplice,i izgubi je,isto i sa ostalima,koliko je ovaj covek iznad ostalih fudbalera to je cudo,cim primi loptu zna se da je opasnost po gol,jos kad bi imao kvalitetnog igraca da odigra sa njim bilo bi super

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 06.01.2019
23:46

Slabo igraju a opet pet od pet pobeda i cista prednost na vrhu.

avatar
Goran Stanojkov
Monday, 07.01.2019
00:54

Kada igraju dobro napune reala oni hoce da svaku sezonu real ima najveci poraz od ostalih timova Primere hoce Barsa da ismejava one madridske prevarante proslu sezonu je bilo -20 hahaha

avatar
Forca Barca
Sunday, 06.01.2019
23:44

Ponovo sve isto,ista ekipa (Promena samo usled Buskecovih zdravstvenih problema),iste izmene u isto vreme.Razmisljam da odem do Barselone,mozda me i zaposle,ja bi sve ovo radio za 10x manju platu.Kutinjo je sve vise i vise urnisan iz dana u dan,upropastice ga ova maskota sto cuci pored klupe.Sto se meca tice,Barsa u odbrani i vezi prilicno (mozda bolje receno standardno) losa,Dembele odlican (poceo je da rezonuje kako treba,a u njegovom slucaju to je najbitnije za napredak),Suarez dade golcinu pa mu se nista dalje ne zamera,Mesi morao bar jos jedan.Hetafe je ostecen za onaj pogodak definitivno,ali interesantno je koliko je komentator insistirao na navodnom penalu koji je Vidal napravio tako sto je pomazio Maksimovica po ledjima.Pa ako je to penal onda je onaj start nad Dembeleom nakon prodora penal i direktan crveni karton.Sve u svemu Barsa sa ovakvom konkurencijom moze do titule,u LS nema sta da trazi.p.s. Al je Maksimovic prodao onaj tunel Mesiju,za sve pare :D

avatar
Dimebag Darrell
Monday, 07.01.2019
00:10

Ja stvarno ne mogu da razmijem da njemu Kutinjo sjedi na klupi. Takav igrac bi svuda bio sigurno u prvoj postavi bez razmisljanja. Sama ta cinjenica dovoljno govori o njemu kao treneru. Samo ce ga upropastiti sa tim, momak ce izgubiti volju.

avatar
Forca Barca
Monday, 07.01.2019
01:37

Vec je gubi,vidi se po govoru tela,mislim decko je dosao tu da bude jedan od nosilaca igre (I trebalo bi da bude,posle Mesija ubedljivo najkreativniji igrac),a vec vise od mesec dana u kontinuitetu sluzi kao izmena (Pri tom dobije maksimalno 15 minuta igre).

avatar
noxovac993
Sunday, 06.01.2019
23:37

Zbog cega postoji VAR u Spaniji ako se barseloni i dalje dozvoljava sve? Cisti gol i penal nisu svirani Hetafeu, sramotno.

avatar
Forca Barca
Sunday, 06.01.2019
23:54

Pojedinci ne bi videli titulu od 2012(eventualno 2008) da je sudjenje "uravnotezeno"...

avatar
noxovac993
Wednesday, 09.01.2019
16:36

zar stvarno mislis da mene boli briga za neki tim iz raspale spanije?

avatar
Skraceni Peder
Monday, 07.01.2019
19:03

SLazem se ali ove za koje ti navijas ne bi postojali jos od 2006 da nije sudija...

avatar
Rise up
Monday, 07.01.2019
00:03