Barsa sa novim trenerom napada "ušati" trofej, koristi recept košarkaškog kluba?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.07.2020.
14:50
Izvor: Sportske.net

Nove promene u Kataloniji.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Veliko je pitanje da li će se Kike Setijen još dugo zadržavati na klupi Barse, sve su glasnije spekulacije da bi Katalonci sa novim trenerom mogli da igraju finalni turnir Lige šampiona.

Barsu ipak prvo čeka motivisani Napoli, za koji je i Mesi rekao da će biti teška prepreka ako se stvari u klubu momentalno ne promene.

Tako bi Setijen mogao da ostane bez posla, ali ko bi mogao da ga nasledi i predvodi "Blaugranu" u pogodu na "ušati" trofej?

Pisalo se o Maksu Alegriju, Loranu Blanu i Pimijenti iz Barse B, ali se sada pojavilo novo rešenje.

Naime, Patrik Klajvert bi mogao da postane novi šef struke katalonskog kluba.

Holanđanin je šest godina kao fudbaler proveo u Barseloni, postigao je 122 pogotka na 257 nastupa za "Blaugranu", osvojio je i titulu u Primeri u sezoni 1998/99.

Klajvert

Trenutno je direktor akademije kluba i veruje se da bi zbog svega navedenog mogao da bude idealno rešenje.

Dobro poznaje Barselonu, bio je jedan od najboljih igrača katalonskog kluba svojevremeno i zna da se nosi sa pritiskom koji nosi dres kluba sa "Kamp Noua", ima pobednički mentalitet, a kao direktor akademije bi mogao na najbolji način da pomogne mladim igračima koji su priključeni prvom timu, posebno Ansuu Fatiju, za kojeg je navodno jako vezan i za kog veruje da će postati igrač svetske klase.

Pomogao bi De Jongu da se još bolje privikne na Barsu, a kako je pravi poliglota, mogao bi i dodatno da ujedii svlačionicu, posebno bi mogao da pomogne problematičnim igračima poput Usmana Dembela. Klajvert inače tečno govori holandski, nemački, engleski, francuski, italijanski i portugalski jezik.

Klajvert Kluivert

Mnogi veruju da bi to bio sjajan potez, sećamo se svi kako je Barsa prošla kada je za trenera postavila bivšeg igrača Pepa Gvardiolu, a svi smo svedoci posledica Realovog poteza da na mesto šefa struke postavi Zinedina Zidana.

Klajvert bi mogao da ujedini svlačionicu, koja navodno i podržava ideju njegovog dolaska na klupu prvog tima, svi ga dobro poznaju, ima Barsinu DNK i utisak je da bi njegovo angažovanje zaista moglo da bude pun pogodak.

Barsa bi se tako ugledala i na košarkaški klub, koji je ovog leta na mesto šefa struke rešio da postavi Šarunasa Jasikevičijusa, koji je ostavio dubok trag u Kataloniji kao igrač.

Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Monday, 20.07.2020
09:28

Najveci problem je svadja igraca njihovo ponasanje na terenu je dokaz da postoje vise klanova u svlaciinicu kao i u upravi sa igracima sada treba ponovo iz pocetka sve sto nevalja treba ih oterati dovesti vise igraca za odbranu koja nece biti na celo sa Pikea koji moze igrati samo u amatersku ligu na vise od 20 utakmica kada Barsa primi po dva gola i nemoze da odbrani orednost od 3-0 u LS sa Liverpool i Romu niko nema muda da kaze da je Pike najvece drvo u odbrani i nije mu tamo mesto kao i Buskets Umtiti Lengle bice ovako a kada neko presece i kaze dosta je bilo ove blamaze jer ovo je Barsa i treba je vratiti kao najbolju u svetu kako su je postovali i klanjali i najveci rivali

avatar
deki trbic
Sunday, 19.07.2020
20:05

ova FARSELONA je postala komedija od kluba, tri trenera za jednu sezonu....pa ce posle opet najesen da posle ce opet da menjaju xD

avatar
Barca4ever
Sunday, 19.07.2020
16:45

Njima treba autoritet u svlačionici a Setijen to nije. Stara garda od igraca se ponaša potpuno amaterski, kapiten ne radi posao kako treba. Verovatno je trenutno anarhija u svlačionici. Kada je poceo da gubi autoritet medju igracima Gvardiola je jednostavno otisao. Zidan je autoritet sam od sebe, veliko fudbalsko ime tako da nema kod njega prilagodjavanja igracima vec oni njemu.

avatar
Mirjevac
Sunday, 19.07.2020
21:44

Bas tako kod Zidana nema prilagodjavanja, sve to zavrse sudije i Var!

avatar
Jasminn
Monday, 20.07.2020
05:00

Ma kakav autoritet ima tu vecih problema. Pa zapitaj se sto ih nece niti jedan veci-jaci trener. Nece da gubi ime. Jedan od vecih glupih poteza koji ih je kostao titule je smanjenje plate za 70% tokom korone. Pa izgubis moral za igru, izgubis volju za treniranjem kod kuce, pa nakon 2 mjeseca forma ti nula. Drugi problem polako jedan po jedan odlaze veliki igraci a slabo se kupovalo. Hoce da igraju od noge do noge sa 70% posjeda lopte. A za Cavija i Iniestu ti zamjena Vidal i Rakitic. Prvo ostarili, drugo dobri igraci ali za neki drugi stil igre. Navalili da kupe napadacaaaa a njih dva u vezi. Te daj Dembea pa onda Grizmana pa ce sad Lautara. Ili dovesti Kutinja da zamjeni Iniestu kojeg se ja ne sjecam da je ikad igrao veznog vec krilo i u Interu i u Liverpulu bas tamo gdje sad igra Grizman. Pored Cavija i Inieste ja i ti smo mogli igrati u napadu. A poted Vidala i Rakitica tu Messi mora da napravi 20 asistencija da i opet da izgube titulu i da se pitamo hoce li proci Napoli. Pikea necu ni komentarisati. Glupost stoljeca je sto nisu uzeli De Lighta prosle godine. A doveli bi ga samo da su mrvicu dali vise od Juventusa njemu. Bitno je da se para ima za Grizmana 120 klubu i za platu od 20 mil neto. Ali za De Lighta nije bilo nekih 7-8 mil plate i klubu 70ak. Ne brini sad ce Lautaro dobiti 10 mil neto. Tooo ne brini nace se pare. Smanjili su bili plate za 70%. Jos fino to Perez naglasi "Ne možemo da tražimo od igrača da pristanu na smanjenje plate 20 odsto, a da onda dovodimo skupa pojačanja". Ostat ce to u usima igraca. Kad se kupi Lautaro i smanjenje bilo 70%. Namjerno je to Perez rekao.

avatar
Mirjevac
Sunday, 19.07.2020
15:07

Siguran sam da ce biti milion puta bolji od Setiena, ako ga postave za trenera! Klojvert je bio odlican igrac i golgeter i ima pobednicki duh, koji treba u svakom dportu naravno i poznaje barcu u dusi, zato bih i ja podrzao tu ideju, prem da se ja ne pitam! Vredi probati barca nema sta da izgubi posto je sve vec izgubila!