Barsa pregovara sa novim trenerom, "Lutka", čovek koji je javno kritikovao Mesija!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 04.10.2019.
11:56
Izvor: Sportske.net

Kako pišu južnoamerički mediji, Barselona je već spremila zamenu za Valverdea, ako ne bude napretka...

EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI
EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Povezane vesti

Ernesto Valverde je i sam svestan da Barselona igra loše, ali veći problem je što izgleda nema podršku ni igrača. On je svojim pristajanjem na turneju koja je oduzela vreme timu za pripreme praktično pristao na ovo što se dešava.

Pike i Mesi su kritikovali klub jer im je novac ispred rezultata. Kroz redove su to poručili uz priču da je normalno da tim igra slabo, jer jednostavno nisu spremni.

Ako ne bude rezultata, navodno Barselona sprema zamenu, to je Marselo Galjardo, stariji ga poznaju kao igrača River Plate i "Albiseleste", napravio je uspešnu trenersku karijeru, već pet godina je među "Milionerima", osvojio je sem prvenstva sve, dva Kopa Libertadores, Rekopu Sudamerikanu, Kopa Sudamerikanu u debitantskoj sezoni, kao i dva argentinska kupa i jedan Superkup.

Bio je prvak i sa urugvajskim Nasionalom gde je završio fudbalsku i počeo trenersku karijeru.

Navodno je Galjardo razgovarao sa čelnicima Barse, rekao im da neće pregovarati do kraja takmičenja u Libertadores kupu. Naime, njegov River je dobio Boku u polufinalu sa 2:0, braniće prednost na "Bombonjeri" 23. oktobra, imaju veliku šansu da se plasiraju u novo finale i odbrane titulu prvaka Južne Amerike.

Galjardo ima ugovor do 2021. ali se pretpostavlja da je zasićen, možda bi pristao da pređe u Barsu.

Ono što je zanimljivo, on nije baš u nekim odnosima sa Mesijem, kritikovao je Lea zbog izjava posle Kopa Amerika o korumpiranosti južnoameričkog fudbala. Ali, sigurno da bi se potrudio da ispegla odnose pre nego što stigne na "Kamp Nou".

"Mesi nije trebalo to da kaže, prvo, jer njegove reči imaju ogroman odjek, to je bilo preterano, ima odgovornost. Mada, sigurno da ja ili bilo ko drugi ne mogu da mu zabranim da izrazi ono što oseća", rekao je Galjardo.

Doduše poslednji eksperiment sa argentinskim trenerom u Barseloni, i to onim koga je dovela porodica Mesi, Tatom Martinom, nije bio baš uspešan.

Inače, Mesi nije uzeo za zlo reči Galjarda, glasao je za "El Munjeka" odnosno "Lutku" kako zovu trenera Rivera u izboru za najboljeg trenera na svetu. Stavio ga je na treće mesto, iza Gvardiole i Poketina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 04.10.2019
14:30

'Jednostavno nisu spremni'? Pa da su medvedi upravo probuđeni iz zimskog sna, 'vredni' 1.18 mlrd. €, sa lakoćom bi rešili 35 puta (!!!) jeftiniji klub (poput Granade), sve i da se utakmica igra na Mesecu tačno u podne, a njih pola povređeno.

Međutim kada nekoga više od 2 godine izjeda kancer (a Valverde je gori od toga) taj ne može biti spreman ni za šta, niti se može oporaviti bez radikalne terapije. Ko je taj ko bi normalno hodao (a kamoli trčao) kada bi mu desnu nogu zamenili levom rukom, levu nogu jetrom, želudac stavili umesto mozga i obrnuto, pa sve da ima najzdravije i najbolje srce na planeti?

avatar
BlueBoy84
Friday, 04.10.2019
23:12

Kancer je mesi

avatar
Badr Hari
Friday, 04.10.2019
13:17

Ma kakav Gallardo, neka bude presrećan što ga Messi nije oterao iz River Plate-a u penziju, jer kao što 'znamo' još niko ništa ružno nije rekao o Messiju (dobro, ne mora ružno, dovoljno je da nije lepo), a da je prošao nekažnjeno. Setimo se samo kako je Messi posmenjivao kompletno rukovodsvo Barse kada su mu maknuli Tatu Martina koga je on doveo. Stvar je (i više nego) 'jasna': ako Gallardo ne bude novi trener Barse mi 'znamo' i zašto. :D

avatar
Tata Messi
Friday, 04.10.2019
12:50

Novi Tata Martino

avatar
Oldboy
Friday, 04.10.2019
12:09

Gde ovi nalaze više ove trenere, nije mi jasno. Pa mislim da bi Marselinjo pokidao u Barsi